Zvolen prišiel o body v záverečnej desaťminútovke

Autor: HKM Zvolen Dátum: 19.1.2018

Hostia viedli v zápase 1:0 až do 51. minúty * Domáci otočili stav dvomi gólmi, ktoré strelili v rozmedzí 184 sekúnd * Zvolenčania podľahli Nitre piatykrát v sezóne, z toho štvrtýkrát o gól * Milan Kytnár strelil svoj 15. gól v sezóne a je aktuálne druhým najlepším strelcom tímu * Prvý zápas v drese Zvolena absolvoval obranca Vojtech Zeleňák * Radovan Puliš bodoval aj v ťretom zápase po svojom návrate, na konte má celkovo štyri asistencie * Zvolenčania prvýkrát prehrali v špeciálnych retro dresoch *Strely na bránu 33:27.

(Zdroj: TASR) HK Nitra - HKM Zvolen 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)

Góly: 51. Milam (Slovák), 54. Rýgl (Ordzovenský, Blackwater) - 6. Kytnár (Puliš, Šišovský).

Rozhodovali: Novák, Goga - Tvrdoň, Orolin, vylúčení: 7:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2704 divákov

Nitra: Lawson - Rais, Rýgl, Ordzovenský, Milam, M. Versteeg, Mir. Pupák, Korím - Paulovič, Krištof, Macík - Blackwater, Slovák, Lantoši - H. Ručkay, J. Ručkay, Csányi - Kovacs, Šiška, Rzavský - A. Kollár

Zvolen: Nieminen - Drgoň, Ross, Bokroš, Kováčik, Ťavoda, Hraško, Zeleňák, Wharton - Coffman, Steén, Obdržálek - Šišovský, Kytnár, Kelemen - Puliš, Špirko, Matis - Síkela, Fekiač, Ďaloga

 

Prvú šancu v zápase mali domáci, keď Nieminena preveril Lantoši, ale fínsky brankár si poradil. Zvolenský brankár bol v permanencii aj v 5. minúte, no Slovák zlyhal v úniku. V 6. minúte sa prihlásili o slovo aj hostia a na konci peknej presilovkovej kombinácie bol Kytnár – 0:1. Domácim viazla kombinácia a neboli dominantní na puku, ako je u nich v domácom prostredí zvykom.

V druhej tretine mohli "corgoni" vyrovnať v 27. minúte zásluhou Pauloviča, ale ten spred bránkového priestoru minul zvolenskú bránku. Vzápätí podržal Nitru pri samostatnom úniku Puliša brankár Lawson. V 33. minúte vystrelil z dobrej pozície Obdržálek, ale puk príliš podvihol a ten skončil na zadnom plexiskle. Veľkú šancu na vyrovnanie mal v 37. minúte Blackwater, ale jeho bekhendový pokus neskončil gólom.

V 45. minúte predviedol svoju rýchlosť Krištof, ale puk mal iba na bekhend a Nieminen si s jeho pokusom poradil. V 48. minúte sa podobná šanca naskytla Blackwaterovi a aj z tohto minisúboja vyšiel lepšie zvolenský brankár. Nitrania sa dočkali v 51. minúte, keď v presilovej hre nastrelil puk na bránku Milam a ten skončil za Nieminenom – 1:1. V 54. minúte naskočil z trestnej lavice Ordzovenský, ktorý na seba naviazal v súboji obrancu a puk prenechal Rýglovi a ten namieril presne – 2:1. V poslednej minúte hrali hostia presilovú hru, ktorá bola zlepšená o hru bez brankára. Ani to však nestačilo a Lawson podržal nitrianske mužstvo.