Zvolen neuspel ani doma, v sérii prehráva 0:3

Autor: HKM Zvolen Dátum: 24.3.2024

O osude dnešného zápasu rozhodli tri využité presilovky Michaloviec, vďaka ktorým sa hostia dostali do pohodlného trojgólového vedenia. Zápas sme síce v druhej tretine zdramatizovali, ale súper si svoj náskok v záverečnej tretine ešte vylepšil a potešil sa z tretieho víťazstva v sérii.

HKM Zvolen - HK DUKLA Ingema Michalovce  2:6 (0:2, 2:2, 0:2)
G
óly: 36. Lukosevicius (Fortin, Šiška), 40. Bondra (Zuzin, Marcinek) - 13. Santos (Newton), 13. Buc (Santos), 28. Puliš (Suja, Wilkins), 33. Santos, 44. Daugavinš (Newton), 48. Buc (Vašaš)

Rozhodovali: Žák, V. Snášel ml. – M. Orolin, Tichý (video – Jonák), presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, diváci: 2554

Zvolen: Trenčan – C. Hults, Hain, Rauhauser, Gachulinec, Sládok (C), Mudrák (A) – Fortin, M. Hults, Lukosevicius – Zuzin (A), Viedenský, Bondra – Hecl, Šiška, Kašlík – Csányi, Marcinek, Kolenič – A. Mišiak
Tréner: Norbert Javorčík

Michalovce: Škorvánek – Bindulis, Acolatse, Cibák, Bodák, Macejko, Michalčin – Santos, Newton, Daugavinš (C) – Suja (A), Heard, Wilkins – Puliš, Solenský, M. Valach – Vašaš, Buc (A), Kabáč
Tréner: Tomasz Valtonen
Prvá tretina sa rozbiehala pomalšie a na väčšiu príležitosť sme si museli počkať až do siedmej minúty. Po skrumáži v obrannom pásme Michaloviec sa pohotovou strelou prezentoval Fortin, ale Škorvánek si situáciu postrážil. Následne bol do konca zápasu vylúčený Marek Viedenský a po 25. sekundách si k nemu prisadol aj Sládok. Sily na ľade sa naštastie zakrátko vyrovnali a výbornými zákrokmi nás držal v hre Adam Trenčan. Vytiahol famózny zákrok aj v následnej presilovke Michaloviec piatich proti trom, ale na ďalšiu strelu Santosa už nemal šancu zareagovať a hostia sa dostali do vedenia, 0:1. O 12 sekúnd našiel Santos pri zadnej žŕdke osamoteného Buca, ktorý nadvakrát pridal aj druhý gól hostí, 0:2.

Hneď v úvodnej minúte druhého dejstva dvakrát veľmi nebezpečne vystrelil Bondra, ale znížiť skóre nedokázal. Bez prípravy pálil na bránku aj Marcinek, ale ani on Škorvánka neprekvapil. Vzápätí sme darovali Michalovciam aj ďalšiu presilovkovú príležitosť a tretíkrát sme inkasovali. Suja našiel pred bránkou čepeľ Pulišovej hokejky a hostia sa radovali z tretieho presilovkového gólu v zápase, 0:3. V 33. minúte sa dostal Santos do samostatného nájazdu od vlastnej modrej čiary a zoči voči Trenčanovi sa nemýlil, 0:4. Z následnej presilovky sme sa konečne nadýchli. Lukosevicius bez prípravy zodvihol puk ponad ležiaceho Škorváneka a doprial fanúšikom gólovú radosť, 1:4. Gólom do šatne potešil tribúny v úplnom závere Bondra a pred záverečným dejstvom prinavrátil nádej na naše hokejky.

Do záverečnej tretiny ale opäť vstúpili lepšie hostia. Newton za bránkou odzbrojil Haina, ten našiel Daugavinša, ktorý nechytateľne zvýšil náskok Michaloviec, 2:5. O štyri minúty neskôr si nakorčuľoval z ľavej strany Buc, vystrelil na Trenčana a puk mu nešťastne prepadol cez lapačku až za jeho chrbát, 2:6. Šťastena pri nás nestála ani v 52. minúte, keď Mitch Hults nastrelil v presilovke len ľavú žŕdku. Hostia si výsledok do konca zápasu pohodlne postrážili a potešili sa z tretieho víťazstva vo štvrťfinále.

Kompletné ŠTATISTIKY SZĽH zo zápasu.

Norbert Javorčík (tréner HKM Zvolen): „Herný plán, ktorý sme mali bol veľmi rýchlo naštrbený, avšak hlavne našou nedisciplinovanosťou. Rýchlo sme sa dostali do straty o dva góly, potom až o štyri. Hrali sme netrpezlivo, zbrklo v defenzíve aj ofenzíve. Súper z toho ťažil a bol veľmi silný a koncentrovaný. Náskok, ktorý si vytvoril už nemal problém si postrážiť.“

HKM Zvolen – HK Dukla Ingema Michalovce vo štvrťfinále playoff 2024:

1. kolo: Michalovce - Zvolen  5:0 (2:0, 2:0,1:0)

2. kolo: Michalovce - Zvolen  5:1 (1:1, 2:0, 2:0), gól HKM: Zuzin

3. kolo: Zvolen - Michalovce  2:6 (0:2, 2:2, 0:2), góly HKM: Lukosevicius, Bondra

stav série - 0:3

4. kolo: Zvolen - Michalovce (25. 3., 18:00)

prípadne

5. kolo: Michalovce - Zvolen  (27. 3., 18:00)

6. kolo: Zvolen - Michalovce (29. 3., 18:00)

7. kolo: Michalovce - Zvolen  (31. 3., 18:00)