Zvolen dnes o ďalšie body zabojuje v Prešove

Autor: HKM Zvolen Dátum: 16.10.2022

V nedeľu pocestuje zvolenský tím za súperom do Prešova, kde sa  rámci programu 10. kola Tipos extraligy stretne s domácimi „koňarmi“. Zverenci trénera Ernesta Bokroša mali výhodu domáceho prostredia aj v piatok, vo východniarskom derby však podľahli Spišiakom po nájazdoch 2:3. Dnes myslia na reparát, čo naznačuje, že červeno-modrí to nebudú mať vôbec jednoduché. „Potrebujeme sa dobre pripraviť, prejsť si zvolenské stretnutia na videu a ísť do neho," zastrájal sa hneď po piatkovom stretnutí prešovský gólman Eugen Rabčan.

Mužstvo spod Pustého hradu svojou bojovnosťou a úspešným výsledkom v súboji s Nitrou striaslo v piatok zo seba ťarchu debakla z Bratislavy. Tomuto cieľu bola podriadená celotýždňová príprava a smerovanie tímu, čo po zápase priznal aj kormidelník HKM Peter Oremus: „Od začiatku sme boli nasmerovaní za víťazstvom. Bolo to nesmierne ťažké, ale pre psychiku hráčov je takýto zápas nesmierne dôležitý“. O víťazstvo sa budú „rytieri“ pokúšať aj dnes, do brány sa prvýkrát postaví Jake Paterson. Zdravotné problémy vyradili z hry obrancov Kubku a Hannu, naopak, do zostavy sa vracia Václav Stupka.

Duel v prešovskej Ice Arene začne o 17-tej hodine.

Na raňajšom rozkorčuľovaní boli títo hráči: Paterson, Trenčan – Messner, Sládok, Hraško, Hain, Mudrák, S. Barcík – Huntebrinker, Langkow, Šiška, Zuzin, Sideroff, Jedlička, Kašlík, Bondra, Hecl, Csányi, Stupka, Marcinek, Viedenský.