Zvolen a Banská Bystrica na jednom štadióne. Čo to znamená v praxi?

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.9.2020

Ako už bolo medializované, extraligisti Zvolena a Banskej Bystrice budú v sezóne 2020/21 zdieľať jeden štadión. Ten banskobystrický totiž čaká rekonštrukcia, a tak musel tamojší klub hľadať dočasné útočisko u pohronského rivala.

Hokejový stánok pod Pustým hradom teda bude v novom ročníku domovom "rytierov" i "baranov". Pôjde o vôbec prvý takýto prípad v histórii najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. 

V tejto súvislosti sme zaznamenali rastúci počet otázok z radov fanúšikov ohľadom fungovania na zápasoch, najmä tých spoločných. Veríme, že v nasledujúcich riadkoch ich čo najviac zodpovieme a predídeme tak šíreniu dezinformácií a nedorozumení. 

Hneď úvodom môžeme povedať, že pre fanúšikov a permanentkárov HKM sa v podstate nič nemení. Majitelia permanentiek HKM Zvolen majú naďalej zaručený voľný vstup na domáce zápasy svojho klubu. Samozrejme, vždy podľa aktuálnych opatrení a nariadení ÚVZ. Opakujeme - na domáce zápasy HKM Zvolen!

Pri všetkých zápasoch, v ktorých je Banská Bystrica vedená ako domáci tím, vrátane zápasov proti Zvolenu, platia podmienky organizátora podujatia, ktorým je v tomto prípade banskobystrický klub. Majitelia permanentiek HKM Zvolen tak v žiadnom prípade nemajú zabezpečený voľný vstup na domáce stretnutia Banskej Bystrice. V praxi to znamená to isté, ako návšteva hosťujúceho fanúšika na banskobystrickom štadióne. 

Zvolen a Banská Bystrica odohrajú v základnej časti na zvolenskom štadióne šesť vzájomných zápasov, pričom každý z nich bude trikrát domácim tímom.

Rovnako ako pri domácich zápasoch HKM Zvolen, vstupenky na domáce zápasy HC 05 Banská Bystrica zabezpečuje spoločnosť Ticketlive.

Pre záujemcov o návštevu domácich zápasov Banskej Bystrice teda odporúčame informovať sa o dostupnosti vstupeniek buď v spoločnosti Ticketlive, alebo kontaktovať klub HC 05