Zuzin sa vracia, prichádzajú Holovič a Roman

Autor: HKM Zvolen Dátum: 8.6.2018

V novej sezóne bude dres Zvolena obliekať aj útočník Peter Zuzin, ktorý sa upísal svojmu materskému klubu do apríla 2019. Dá sa povedať, že zo "sokola" je znova "rytier", keďže sa Zuzin do známeho prostredia vracia po roku strávenom v ruskej Vyššej lige (VHL), kde pôsobil v tamojšom Sokole Krasnojarsk.

Vo farbách mužstva zo Sibíri odohral 27-ročný odchovanec HKM rovných 60 zápasov, v ktorých sa dokázal 16-krát presadiť gólovo a 8-krát asistoval. Pred svojím odchodom do Ruska sa Zuzin v sezóne 2016/2017 stal druhým najproduktívnejším hráčom HKM, keď v 62 dueloch nazbieral 48 bodov za 14 gólov a 34 asistencií a v piatich zápasoch obliekol aj reprezentačný dres Slovenska. Člen majstrovského tímu HKM z roku 2013 má teda latku nastavenú vysoko a pod Pustým hradom veria, že ju aj v novej sezóne bude atakovať.

Ďalším útočníkom, ktorý pribudol na súpisku Zvolena je 30-ročný odchovanec HK Trnava Marcel Holovič. V najvyššej slovenskej súťaži debutoval v sezóne 2007/2008 v drese HK Nitra, po jednozápasovej skúsenosti nasledovali v ďalšej sezóne štyri stretnutia za Banskú Bystricu. Potom už prišli kontrakty v Skalici, Piešťanoch a Žiline, kde Holovič strávil posledné dve sezóny. Medzi „vlkmi“ pod Dubňom nazbieral v ročníku 2017/2018 nazbieral v 53 zápasoch 21 bodov za 10 gólov a 11 asistencií. V 430 zápasoch Tipsport ligy nazbieral doposiaľ 241 bodov (93+148).

Z minuloročného kádra Žiliny siahli Zvolenčania aj po perspektívnom obrancovi Michalovi Romanovi. 20-ročný rodák z Kysuckého Nového Mesta strávil svoju hokejovú mladosť na severnej Morave a v Třinci prešiel cez mládežnícke kategórie až do seniorského tímu „drakov“. S dorasteneckým tímom Třinca sa v v roku 2015 tešil z majstrovského titulu, o rok neskôr aj z juniorského. Na začiatku minulej sezóny zamieril na Slovensko a v žlto-zelenom drese odohral 61 tipsportligových duelov. Talentovaný zadák má z minulej sezóny aj premiérový štart v slovenskej seniorskej reprezentácii, v mládežníckych kategóriách bol členom národného tímu na MS do 18 aj 20 rokov.

ŠTATISTIKY:

Peter Zuzin

Marcel Holovič

Michal Roman