Zmeny nastali aj v realizačnom tíme

Autor: HKM Zvolen Dátum: 12.4.2024

Len pred dvomi dňami vydal prezident HKM Dušan Mráz veľmi úprimné a otvorené vyjadrenie k aktuálnej situácii v klube a potvrdil, že hokej vo Zvolene bude aj v sezóne 24/25 na najvyššej úrovni. Vedenie klubu pristúpilo k prvým zmenám, ktoré sa dotkli aj realizačného tímu.

 

V klube nebude pokračovať dvojica trénerov Richard PinkaDušan Vlk. Kondičný tréner Pinka pôsobil pod Pustým hradom viac ako štyri sezóny a s tímom tak získal kompletnú medailovú zbierku. Tréner brankárov Dušan Vlk sa k tímu pripojil v lete minulého roka a okrem A-tímu mal na starosti aj našich mládežníckych brankárov. Odchod trénerov objasnil Ladislav Čierny: „V prvom rade im chcem poďakovať za odvedenú prácu a potvrdiť, že sme sa s obidvomi rozišli v dobrom. Rišo tu bol s nami už pri majstrovskom titule, ale obe strany cítili, že mužstvo potrebuje nový impulz. V prípade trénera Vlka zavážilo predovšetkým, že sezóna z pohľadu brankárov nebola vôbec vydarená a rozhodli sme sa obmeniť celé bránkovisko.“ Na začiatku tohto týždňa po tragickej nehode navždy opustil realizačný tím aj Dušan Košík, ktorý bol súčasťou rytierskej rodiny dlhé roky. Posledná rozlúčka s naším kolegom sa uskutoční zajtra v sobotu o 11:30 na cintoríne Zlatý Potok.

 

Aktívne sa v týchto dňoch pracuje aj na kádri na novú sezónu. „O odchode všetkých legionárov sme informovali a aktuálne sa vedenie klubu rozhoduje, ktorí hráči ostanú pôsobiť vo farbách HKM aj v budúcej sezóne. Túto otázku by sme chceli mať vyriešenú v najbližších dvoch týždňoch,“ uzavrel generálny manažér.