Zmena: Sezóna začína pohronským derby!

Autor: HKM Zvolen Dátum: 1.10.2020

Nečakané zmeny doslova z hodiny na hodinu v posledných dňoch azda už nikoho neprekvapia a zdá sa, že sa im tak skoro nevyhneme. Jedna taká nastala aj v prvý októbrový deň a týka sa zvolenského zápasového kalendára. Rytieri napokon odohrajú prvý zápas základnej časti proti Banskej Bystrici. 

Pôjde o stretnutie, ktoré sa pôvodne malo hrať v rámci 7. ligového kola a Zvolenčania v ňom budú na svojom štadióne vystupovať ako domáci tím. 

Súpermi v prvých dvoch kolách mali byť pre mužstvo Petra Oremusa Košice a Nové Zámky, v oboch prípadoch išlo o vonkajšie zápasy. Prvou komplikáciou bola nepripravenosť košického ľadu v pôvodne určenom termíne 2. 10. Ten mal byť k dispozícii až od 5. 10., preto bola v riešení výmena domáceho prostredia a Košičania mali pricestovať do Zvolena. To by však nebolo možné, keby tím Nových Zámkov nehlásil pozitívne testy na COVID-19. Novozámčania totiž mali odohrať svoj prvý zápas na zvolenskom štadióne s Banskou Bystricou. Zrušenie tohto zápasu by teda umožnilo odohrať Zvolenu prvé kolo doma s Košicami. Keďže však dva dni pred štartom ligy prišli správy o pozitívnych testoch aj z košickej kabíny, ani tento variant neplatí. 

Vďaka pohotovej dohode klubov Zvolena a Banskej Bystrice, ktoré v novom ligovom ročníku zdieľajú štadión, uvidíme v prvom kole pod Pustým hradom pohronské derby. Fanúšikovia však iba prostredníctvom live streamu.

Ešte dodáme, že na druhý zápas základnej časti by Zvolenčania mali vycestovať v nedeľu 4. 10. do Nitry. Pôjde o predohrávku 16. kola. 

Mierne zmätočné? Nuž, zvykajme si. Nepredvídateľné rošády v zápasovom kalendári môžu byť na dennom poriadku a budú daňou za to, že sa najvyššia hokejová súťaž vôbec začne v plánovanom termíne.