Zdravie ako kľúčový faktor. Oremus: Snažím sa vidieť kladné momenty

Autor: HKM Zvolen Dátum: 5.1.2021

Trojkráľovým zápasom s Banskou Bystricou ukroja Zvolenčania polovicu základnej časti. Obzreli sme sa za ňou s trénerom Petrom Oremusom.

 

Ako bilancujete prvú polovicu základnej časti?

Úvod nám vyšiel podľa predstáv. Hráči plnili, to čo sme chceli a ukázali zodpovedný prístup. To ale platilo počas celého doterajšieho priebehu, nie len na začiatku sezóny. Samozrejme, poznačili nás aj početné zranenia kľúčových hráčov, ale chlapci, ktorí dostali viac priestoru sa s tým vysporiadali a dobre zaplátali dieru. 

Sprievodným javom niektorých decembrových zápasov boli aj herné výpadky počas zápasu. Boli predmetom debát s hráčmi?

Áno, niekoľkokrát sme sa potýkali s tým, že sme aj behom tretiny stratili viacgólové vedenie. Každý z nás si uvedomuje, že sa to stávať nemôže a stále pracujeme na tom, aby sme to v ďalšom priebehu odstránili. 

Najväčšie pozitívum a najväčší nedostatok doterajšieho priebehu sezóny?

Myslím, že chlapci pochopili systém, ktorý chceme hrať a dokážu ho plniť. Hoci máme oproti niektorým tímom nad nami o dva zápasy menej, pohybujeme sa v popredí tabuľky, a to v naozaj vyrovnanej súťaži. Vidíme, že všetci zbierajú body. Ja však miesto ostatných sledujem v prvom rade náš tím a snažím sa vidieť prioritne kladné momenty. Samozrejme, spomenuli sme aj nedostatky, a tým je predovšetkým zotrvať pri našej hre a plnom nasadení šesťdesiat minút. 

Adam Helewka ukončil hosťovanie. Splnil vaše očakávania?

Je to kvalitný hráč, ktorý nám určite pomohol. O jeho kvalite svedčí aj kontrakt v AHL, kde musel odísť a ja verím, že sa mu bude dariť. 

Ako sa zatiaľ javí nová posila, Oldrich Kotvan?

Slovenských hráčov v kvalitných zahraničných ligách je málo. On takým je. Videl som ho v českej extralige a poznám jeho kvality. Som rád, že sa rozhodol pre Zvolen, pretože získať Slováka z takejto súťaže nie je jednoduché. 

Riešite v tejto chvíli doplnenie kádra?

Stále som názoru, že momentálne máme kvalitné mužstvo. Opäť máme k dispozícii juniorských reprezentantov, okrem toho Ďuriša či Gajdoša. Všetci príležitosť dostali aj dostanú. Ako som už skôr prezentoval, veľmi ma teší predovšetkým zapracovanie veľkého počtu zvolenských odchovancov. Uvidíme, čo situácia prinesie, v blízkej dobe by som však chcel pracovať hlavne s chlapcami, ktorých tu máme. 

Spomenuli ste Koleniča s Jedličkom. Stihli ste sledovať aj ich výkony a zápasy reprezentácie na juniorskom šampionáte?

Áno, rozoberali sme ich aj s trénerskými kolegami a myslím, že chlapci odohrali výborné zápasy. Nás veľmi teší, že sa do výberu dostali naši dvaja útočníci a podali dobré výkony.

Aktuálne správy o Marekovi Viedenskom a Robinovi Rahmovi?

Marek Viedenský má zlomeninu zrastenú, teraz musí prejsť rehabilitáciou a rozhýbať ruku. Už chodí na ľad aj vo výstroji a uvidíme, aký bude jeho progres. Musíme byť ale trpezliví, určite sa nevráti o týždeň. Robin Rahm už trénuje a verím, že je v poriadku.

V neľahkej situácii naskočil do zápasov Adam Trenčan. Ako sa s tým vysporiadal?

Je to výborný chlapec. Nemá to jednoduché. Pri Robinovi a predtým aj Adamovi Húskovi mal náročnú pozíciu a veľa sme s ním komunikovali. Teraz ho okolnosti poslali do brány a svoje miesto si zastal. Za veľkej podpory celého tímu podal výborný výkon. 

Ste fanúšikom novoročných predsavzatí?

Vzhľadom na dlhoročné skúsenosti viem, že rozhodujúci pre úspešnú sezónu je predovšetkým zdravotný stav tímu. Preto si prajem hlavne to, aby bol pre nás čo najviac priaznivý.