Vyrovnaný zápas rozhodla efektivita

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.11.2017

Rytieri nezdolali Nitru ani na tretí pokus, na ľade vicemajstra podľahli tesne 2:3.

Odpoveď na „vrelé privítanie“ nitrianskeho publika našiel v 15. minúte Jozef Kováčik, ktorý poslal Zvolen do vedenia 1:0. Hostia ale náskok do prestávky neudržali, gólom do šatne odpovedala 6-ka na domácej strane- Jameson Milam. V úvode prostrednej časti otočil skóre v prospech Nitry Judd Blackwater, ktorý dorazil puk za Nieminena. V 29. minúte potrestal chybu domácej obrany Peter Šišovský- 2:2. Posledný gól stretnutia a zároveň víťazný pre Nitru padol v 32. minúte, keď v presilovke presne namieril Michal Krištof.

V článku pred týmto zápasom sme spomenuli dôležitosť zvolenských presilových hier, ktoré by mohli mať navrch oproti nie ideálnym nitrianskym oslabeniam. Žiaľ, stal sa presný opak, z ponúknutých piatich početných výhod nevyužili Zvolenčania ani jednu. Po góle volala najmä presilovka 4 na 3 v závere druhej tretiny, ako aj ďalšie dve v závere stretnutia. „Nastúpili sme okrem Matisa v plnej sile, ale bolo vidieť, že niektorým hráčom po zraneniach chýba zápasová prax. Ak nevyužijeme presilovú hru 4 na 3 a v posledných piatich minútach dve presilové hry, tak nemôžeme pomýšľať na tri body. Súperovi gratulujem, jeho výhra je zaslúžená," vyjadril sa po zápase tréner Peter Mikula.

Do zvolenskej zostavy sa po piatich zápasoch vrátil kapitán Lukáš Jurík. Proti Nitre figuroval na centri tretieho útoku, po boku s ďalším navrátilcom po zranení- Matejom Síkelom. „Nehralo sa mi zle. Myslím, že náš tretí útok si svoje úlohy splnil, mali sme aj zopár šancí. Keby ich premeníme, bolo by to ešte lepšie. Je to ale na dobrej ceste, potrebujeme ešte pár zápasov a dostaneme sa do toho,“ povedal Lukáš. Čo malo podľa neho na súpera platiť? „Cez prestávku vyjdete zo zápasového rytmu, preto sme sa chceli prezentovať najmä zodpovedným jednoduchým hokejom. Nepodali sme zlý výkon, mrzí nás len jeden inkasovaný gól navyše. Nemyslím, že sme boli horší, súper bol však efektívnejší,“ zhodnotil skúsený center. Jeho slová o vyrovnanosti dokladá aj štatistika striel na bránu- 35:34 v prospech Zvolena.

 Náš kapitán sa vyjadril aj k nepríjemnej situácii okolo výjazdu fanúšikov. Tí do Nitry síce vycestovali, na štadión sa však nedostali. „Snažili sme sa na to nemyslieť, je to ale smutné. Chceme prilákať ľudí na štadióny a potom sa stane toto. Mali to vopred nahlásené, dokonca sme sa im v šatni vyzbierali a prispeli. Pred zápasom nám zrazu oznámili, že ich chcú otočiť. Je to nepochopiteľné, nepamätám si, že by sa u nás Zvolene niečo podobné stalo a niekoho nepustili. Chýbali nám, chceli sme vybojovať body aj pre nich.“

Na podporu fanúšikov sa tešil aj obranca Ján Ťavoda, ktorého vzniknutá situácia taktiež nenechala chladným. „Mali zaplatený celý výjazd, boli už na ceste. Zo strany vedenia Nitry išlo o amatérsky krok. Chcel by som sa spýtať kompetentných orgánov, či to budú riešiť. Fanúšikovia za to dali nemalé peniaze a neboli vpustení na štadión. Vyvodil by som z toho dôsledky a urobil by som u nás to isté. Tešili sme sa, že tí chalani prídu. Domáci fanúšikovia vedia v Nitre vytvoriť pre svojich dobrú atmosféru, práve preto sme to potrebovali aj my. Ich podpora by nám v niektorých momentoch určite pomohla. Sme na to veľmi nahnevaní a mrzí nás to.“ komentoval „Ťava“ celú situáciu. Aj náš nebojácny obranca však verí, že o to väčšia podpora čaká jeho tím v nedeľnom derby zápase proti Detve.