Výrazný impulz pre mládež od mesta Zvolen

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.5.2019

Zastrešený zimný štadión stojí pod Pustým hradom už od roku 1976, teda viac než štyri dekády. Až v tomto roku sme však prvýkrát svedkami toho, že po doznení ligových bojov chladiace zariadenie neutíchlo a ľad sa nepremenil na vodu.

Moderný trend, ktorý vedenie zvolenskej hokejovej mládeže v príprave zavádza, je v zahraničí už samozrejmosťou, no na Slovensku v tomto patrí HKM medzi odvážnych pionierov. Okrem inovatívnych tréningových metód a pomôcok, budú mať naši hokejisti prvýkrát hlavnú ľadovú plochu k dispozícii celoročne. Kombinácia tréningov na suchu a na ľade spestrí hráčom neobľúbené obdobie letnej driny, no najdôležitejšie je, že predĺži čas na podporu hokejových zručností mladých talentov. Vychádza to z filozofie vedenia HKM a mládežníckeho hokeja, teda snahe o zachytenie moderných a progresívnych prvkov vo výchove a zatraktívnenie a skvalitnenie tréningového procesu. Seniorské mužstvo je v tejto dobe iba v štádiu skladania a prvýkrát sa zíde až koncom júla, preto z letnej prevádzky ľadu budú ťažiť predovšetkým mládežnícke tímy HKM a krasokorčuliari.

Pri dlhodobo nedostatočnej podpore mládežníckeho športu na Slovensku je jeho financovanie v prevažnej miere na majiteľoch klubov a rodičoch. Preto si nesmierne vážime rozhodnutie  poslancov mestského zastupiteľstva kladne reagovať na požiadavku nevyhnutného navýšenia dotácie pre hokejovú mládež vo Zvolene. Ďakujeme preto všetkým, ktorí pochopili nutnosť tohto kroku a presvedčili aj svojich kolegov o potrebe výraznejšej podpory športového rastu zvolenskej mládeže. Toto rozhodnutie prinesie ďalšie možnosti kvalitnejšieho rozvoja mladých hokejistov od prípraviek cez hokejové triedy až po najvyššiu, juniorskú kategóriu.

Ako reakciu na výraznejšiu podporu od mesta Zvolen, prichádza hokejový klub s ústretovým krokom, ktorým odbremení od povinnosti platenia klubového príspevku kategóriu juniorov. Otvára sa taktiež možnosť pre najmenších, ktorí k hokeju inklinujú, otestovať si svoje schopnosti. Počas mesiacov máj a jún majú všetky deti do deväť rokov zo Zvolena a okolia možnosť pod odborným vedením bezplatne absolvovať sériu tréningov a rozšíriť rady mladých „rytierov“. Tým najmenším, klub dlhodobo navyše ponúka aj bezplatné zapožičanie výstroja, čím sa snaží prispieť k  zmene názoru, že hokej je príliš drahý šport a nie je dostupný pre každého. Najväčšou investíciou pri hokejových začiatkoch dieťaťa pre rodiča určite nie sú vynaložené finančné prostriedky, ale čas, ktorý v podporovaní aktivít svojej ratolesti venuje. Snaha hokejových funkcionárov o pritiahnutie vyššieho počtu detí k športu a rozšírenie členskej základne, dostala pozitívnym prístupom zo strany mesta Zvolen účinnú podporu a v dlhodobejšom horizonte by mala priniesť úrodu v podobe kvalitných športovcov, hrdo reprezentujúcich naše mesto a na medzinárodnom poli aj Slovensko.

Preto ešte raz za všetkých mladých hokejistov, veľké ĎAKUJEME!!!