Vo Zvolene uzavreli brankársku otázku pre novú sezónu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.5.2016

Len pred pár dňami sa vrátil Samuel Baroš z Ruska, kde bol členom výpravy slovenského národného tímu na hokejových majstrovstvách sveta a už v pondelok podpisom pod zmluvu predĺžil svoje pôsobenie vo zvolenskom HKM o ďalšiu sezónu.

Rodák z Bratislavy si vlastne od hokeja ani neoddýchol. Len včera sa triumfom Kanady skončil svetový šampionát a už je tu pre reprezentačného gólmana čas zapojiť sa do rozbehnutej prípravy kolektívu spod Pustého hradu. Pritom „Bariho“, ako úspešného a perspektívneho strážcu hokejovej svätyne, sme v novej sezóne v drese HKM vôbec nemuseli vidieť. „Chvíľu som sa rozhodoval medzi ponukami, ktoré som mal na stole. Najlepšou voľbou sa ale nakoniec ukázalo zotrvanie vo Zvolene,“ priblížil po podpise kontraktu 22-ročný Samuel Baroš. Pre mladého brankára HKM, ktorý v ostatnej sezóne odchytal zo všetkých extraligistov najviac – až 3792 minút, je tu veľký predpoklad, že vo Zvolene dostane šancu získavať ďalšie cenné skúsenosti ako brankárska jednotka. „V novej sezóne chcem byť lepší a ďalej napredovať. Mužstvo bude určite kvalitné, s tomu zodpovedajúcimi vysokými cieľmi. K ich splneniu chcem prispieť svojim dielom aj ja,“ dodal Baroš.
Generálny manažér Milan Čanky si tak po dnešku môže „odfajknúť“ položku brankári. Spolu s Barošom má tréner Josef Turek k dispozícii aj dvojicu Igor Cibuľa – Roman Petrík, ktorí sú s HKM zmluvne viazaní od predchádzajúcej sezóny, a teda pokračujú v načatej práci. Štvrtým do partie, ktorého tréner Turek bude môcť v prípade potreby využiť, bude junior Boris Babik. Pre neho prípadná účasť v „áčku“ tiež nebude novinka, 19-ročný gólman už v priebehu uplynulej sezóny absolvoval viacero tréningov s mužstvom seniorov.