Víťazom prvej fanúšikovskej ankety v sezóne je Mikko Nuutinen

Autor: HKM Zvolen Dátum: 8.12.2020

Víťazom prvej ankety v tejto sezóne o najlepšieho "rytiera" mesiaca v spojenom hlasovaní za október a november je Mikko Nuutinen. Fínsky útočník si za svoje doterajšie výkony vyslúžil od fanúšikov 44,2 % zo všetkých hlasov.

Pre 30-ročného fínskeho útočníka je Zvolen vôbec prvým pôsobiskom v kariére mimo rodnej krajiny. Rýchlonohý krídelník, ktorého zdobí výborná strela a práca s pukom ukázal dobrú produktivitu už v príprave a nadviazal na ňu aj v úvode sezóny. 12 zápasov v sledovanom období mu prinieslo 12 bodov za 6 gólov (z toho dva víťazné) a 6 asistencií. Okrem toho sa stal efektívnou zvolenskou zbraňou v samostatných nájazdoch, keď z doterajších šiestich premenil štyri, čo predstavuje najlepšiu úspešnosť v lige. To však už počítame aj víťaznú dohrávku 5. kola s Nitrou, ktorá bola na programe 1. decembra. V nej ku gólu v nájazdoch pridal aj dva góly v zápase. Päťbodový zápas vrátane hattricku predviedol pri vysokej domácej výhre nad Liptákmi 10:3 v dohrávke 3. kola. Nuutinen je aktuálne najproduktívnejším spomedzi 17-tich fínskych korčuliarov Tipos Extraligy. 

Druhé miesto v ankete obsadil Radovan Bondra so 17,4 % hlasov, na tretie miesto fanúšikovia dostali Allana McPhersona (10,9 %). Štvrtá priečka patrí Robinovi Rahmovi (7,2 %) a prvú päťku uzatvára kapitán Radovan Puliš (5,8 %). 

Mikkovi gratulujeme k jeho oceneniu, ktoré si osobne prevezme od jedného z fanúšikov.