Viedenský: Cítim sa dobre, nič ma neobmedzuje

Autor: HKM Zvolen Dátum: 30.6.2020

Začiatkom týždňa vytasili pod Pustým hradom hneď trojicu nových posíl, z ktorých azda najviac zarezonoval príchod útočníka Mareka Viedenského. Účastník troch seniorských majstrovstiev sveta so skúsenosťami z KHL, Fínska či AHL by mal patriť k hlavným pilierom zvolenskej ofenzívy. 

 

Vieme, že v hre bol vo vašom prípade aj bratislavský Slovan. Čo napokon rozhodlo v prospech Zvolena?

Prvotný impulz vyšiel od Rada Puliša hneď po tom, čo podpísal zmluvu. Lákal ma do Zvolena a všetko sme riešili asi tri týždne. Reálne kontúry však dohoda nabrala až dva týždne dozadu. Zavážilo to, že situácia v Slovane bola stále nejasná a nikto nevedel, čo bude. Zvolen mi dal konkrétnu ponuku a v niektorých veciach mi vyšiel v ústrety. Potom sme už len doladili detaily a dohodli sme sa.

Prvýkrát oblečiete na Slovensku iný, ako slovanistický dres. Aký máte pocit z novej výzvy?

Čaká ma niečo nové a verím, že naplním očakávania fanúšikov a možno pridám aj niečo naviac. Urobím pre to všetko v každom zápase. Je to pre mňa nový impulz. Všetko sme prebrali aj s rodinou a tešíme sa. Nejdeme úplne do neznáma, v tíme je aj Rado Puliš a naše rodiny sa poznajú, to je pre nás na začiatok fajn.

Okrem staronových spoluhráčov Radovana Puliša a Bondru, koho v tíme osobne poznáte?

Veľa hráčov a verím, že ešte nejaký, ktorého poznám, pribudne. To ale ukáže čas. Poznám Miloša Kelemena, ktorý bol tiež chvíľu v Slovane. Ďalej Petra Hraška, s ktorým sme hrali na juniorskom šampionáte, či Petra Zuzina, s ktorým sme odmalička hrali proti sebe. Kedysi som trénoval s Václavom Stupkom. Ako som teda povedal, nejdem úplne do neznáma, no niektorých chalanov som už dlho nevidel. Verím, že budeme dobrá partia. Káder zatiaľ vyzerá dobre. Vidíme, že Michalovce sa veľmi posilnili a ešte uvidíme ako na tom budú ďalšie tímy, ako aj Slovan či Košice. Chceme bojovať o najvyššie priečky a celú sezónu robiť fanúšikom radosť.

Osobnú skúsenosť máte aj s trénerom Petrom Oremusom.

Stretli sme sa v reprezentácii a mám s ním výbornú skúsenosť. On bol tiež jeden z dôvodov, pre ktorý som sa rozhodol pre Zvolen. Je dobré, že budem pod trénerom, ktorého poznám a ktorý pozná mňa a vie, čo odo mňa môže očakávať.

Fanúšikov určite zaujíma váš aktuálny zdravotný stav.

Momentálne sa cítim dobre. Naplno trénujem a nič ma neobmedzuje. Dúfam, že to tak vydrží do konca sezóny. Už sa teším na jej začiatok a hlavne by som ju chcel odohrať celú.

Mohli by ste priblížiť problémy, ktoré sa s vami ťahali posledné sezóny? V tej predminulej ste v Třinci stihli len štyri zápasy, potom prišlo zranenie triesla...

Keď som išiel pred minulou sezónou do Slovana, mal som s klubom džentlmenskú dohodu, že pokiaľ by sa mi zranenie triesla obnovilo, ukončíme zmluvu. Našťastie som počas letnej prípravy urobil všetko pre to, aby sa to nestalo. Doktori na Kramároch odhalili príčinu bolesti, ktorá sa so mnou dlho ťahala a dal som sa do poriadku. To bolo asi rok a pol od zranenia, dovtedy na to nikto nevedel prísť. Počas sezóny som mal to trieslo v poriadku. Keďže som však počas letnej prípravy využíval najmä druhé, mal som ho chvíľu natiahnuté, to sa mi stalo ešte v prípravnom zápase so Zvolenom. Potom už v sezóne prišli iné nešťastné zranenia, ktoré s tým nesúviseli.

Ako vyzerá vaša príprava?

Už ťahám ôsmy alebo deviaty týždeň. Budúci týždeň sa chystám na oddych pri mori. Potom ešte budem trénovať v udržiavacom režime a budem sa pripravovať na tímový zraz vo Zvolene.

Jediný súper, ktorého Zvolen v uplynulej sezóne nezdolal, je práve váš bývalý klub. Kde hľadať príčinu tejto bilancie?

Myslím, že to boli od začiatku vyrovnané zápasy so šťastným koncom pre nás. My sme mali kvalitnú obranu, hrali sme tímovo a Zvolenu chýbalo viac gólov. Bolo ťažké s nami vyhrať, nie len pre Zvolen, ale aj Košice či Banskú Bystricu. Teraz je na nás, aby sme to v novej sezóne otočili. Slovan bude mať zrejme úplne iný tím, takže uvidíme, aké to bude.

Ohlasy fanúšikov na váš príchod boli mimoriadne pozitívne. Chceli by ste im niečo odkázať?

Teším sa na nich a verím, že ich poteším svojou hrou a tak, ako boli spokojní po mojom podpise, tak budú spokojní aj na konci sezóny, a to nielen so mnou, ale s celým tímom. Dúfam, že si spolu užijeme sezónu od začiatku do konca.