Vianočné derby na ľade Banskej Bystrice

Autor: HKM Zvolen Dátum: 21.12.2021

Hráči HKM dnes premiérovo cestujú na ľad baranov. Na zrekonštruovanom štadióne sa predstavíme aj za účasti televízie RTVS Šport od 17:30. Pre našich hráčov to bude prvýkrát v sezóne, kedy odohrajú dva zápasy za dva dni.

 

Včerajší zápas mal byť jednoznačne v réžii hráčov Zvolena, no všetko bolo nakoniec inak a zápas rozhodol iba 103 sekúnd pred koncom gólom Nick Saracino. Už v polovici prvej tretiny padli tri góly, keď sa za HKM presadili Leskinen a Zuzin. Za liptákov sa naopak po chybe obrancov hostí presadil Haluška a do tretej tretiny góly nepadali. To podstatné sa začalo diať až v poslednej tretine, keď síce rytieri zvýšili na 1:3, ale zverenci trénera Jančušku sa nevzdali a dokázali vyrovnať. Prekvapenie sa nakoniec nekonalo a vďaka spomínanému gólu Saracina a Puliša do prázdnej brány vyšli liptáci bodovo naprázdno. Hviezdou zápasu bol kapitán Radovan Puliš, ktorý sa vrátil po dlhšej absencii a hneď zaznamenal dva góly a asistenciu. Po zápase poskytol hodnotenie strelec prvého gólu stretnutia Ville Leskinen: „Áno, nebol to pre nás ako tím najlepší zápas. Ale dobré tímy si nájdu spôsob, ako vyhrať, a my sme radi, že to bol dnes náš prípad. Myslím, že sme súperovi dali našimi chybami veľa šancí. Celá liga je dobrá, každý môže poraziť každého. Musíme si byť istí, že hráme svoju hru a nepúšťame druhý tím do šancí.“

Dnešné derby sľubuje určite ďalší napínavý zápas, pretože prvé dva zápasy sa dostali do predĺženia, resp. nájazdov. V oboch prípadoch boli ale úspešnejší hráči spod Pustého hradu. Aj keď sa baranom v tejto sezóne príliš nedarí a bojujú len o play-off, tak v pohronskom derby nemajú rytieri nič isté. Súčasná forma hovorí taktiež jasne v prospech Zvolenčanov, ktorí sa v posledných šiestich zápasoch tešili v štyroch prípadoch, naopak, barani si v rovnakom počte zápasov pripísali iba dve výhry.
Komplikáciám kvôli zdravotnému stavu hráčov ešte stále nie je koniec. Včera sme informovali o návrate dvoch hráčov do zostavy, no zápas v Liptovskom Mikuláši nedohrali Patrik Marcinek (zranenie dolnej časti tela) a Ján Chlepčok (zranenie hornej časti tela). Ani jeden z tejto dvojice tak do dnešného zápasu nezasiahne a na rannom tréningu ich nahradila dvojica Ďuriš a Gubančok.

 

ZRANENIA
Posudzovaní na dennej báze: 
P. Marcinek, J. Chlepčok

Posudzovaný na týždennej báze: J. Sládok

Dlhodobo zranení: K. Diakov, N. Pierog

Zdraví náhradníci: 

Hráči na dopoludňajšom tréningu: 
Rahm, Trenčan - Kotvan, Hain, Meliško, Roy, Hraško, Kubka, Barcík– Viedenský, Krieger, Mikúš, Gubančok, Zuzin, Puliš, Leskinen, Saracino, Stupka, Török, Csányi, Ďuriš.