V tíme je zdravá konkurencia, pochvaľuje si tréner Dušan Pohorelec

Autor: HKM Zvolen Dátum: 12.11.2021

Výsledkovo aj tabuľkovo patria v prebiehajúcej sezóne dorastenci HKM zatiaľ k najúspešnejším mládežníckym kolektívom. Trinásť výhier z osemnástich zápasov v Kaufland Extralige dorastu ich vynieslo na priebežnú druhú priečku, na druhom mieste sú aj v počte strelených gólov (75) a v top trojke v úspešnosti streľby (11,47 %). O doterajšom priebehu sezóny sme sa porozprávali s hlavným trénerom mužstva Dušanom Pohorelcom.

Pri pohľade na tabuľku je predpoklad, že tréner bude so svojím mužstvom spokojný. Je to naozaj tak?

Do určitej miery tu spokojnosť je. Keby som na začiatku sezóny od niekoho počul, že budeme takto stáť, bol by som šťastný. Ten pohľad na tabuľku je však trochu skresľujúci, nakoľko všetky mužstvá nemajú odohratý rovnaký počet zápasov.

Vám sa podarilo bodovať už v posledných deviatich dueloch. V čom vidíte príčinu tejto peknej série?

Veľmi dôležité je to, že chalani si dokázali vytvoriť super partiu a vedia si pomôcť v zápasoch aj pri krízových situáciách. Hoci sa ten zápas niekedy nevyvíja dobre, vedia sa na striedačke povzbudiť, zabojovať. Tohto roku si veľmi dobre sadli.

Tímového ducha by sme teda mohli označiť za veľké plus tohto kolektívu. Nájdu sa ale aj nedostatky? Má ich každé mužstvo...

Určite sú aj tie. Nebudem konkrétny, ale na to sme tu my tréneri, aby sme s mužstvom pracovali a odstránili ich. Vieme kde nás tlačí päta a je na chlapcoch, aby na sebe popracovali.

Sezóna je dobre rozohraná, verme že nič nezabráni jej pokračovaniu. Ako veľmi sa u hráčov prejavil zápasový výpadok, keď sa minulá sezóna skončila už po štyroch kolách?

Hlavne v prvých zápasoch v úvode tejto sezóny bolo strašne cítiť, že sa rok nehralo. Je to obrovská škoda, najviac tým stratili juniori, dorastenci a kadeti. Sú to však mladí, draví chlapci a verím, že všetko doženú. Keby sa ale náhodou stalo, že by sa súťaž aj v tejto sezóne prerušila alebo nedohrala, a nechcem ani myslieť na to, že by sa to opakovalo znova o rok, bola by to katastrofa.

Niektoré kolektívy v mládežníckych kategóriách sa boria s nedostatkom hráčov. Súpiska vášho tímu ukazuje, že podobné starosti zvolenský dorast netrápia...

Dopredu sme s kolegami predvídali, že môžu prísť zranenia, choroby, kedy nám chlapci zo zostavy vypadnú. Preto sme už v lete doplnili káder. Môžeme sa oprieť o spoluprácu s Detvou, čo vidím ako veľké pozitívum. Máme k dispozícii dva tímy, tým pádom môžu všetci chlapci pravidelne hrať a zároveň každý víkend bojovať o miesta v zostave. Máme teda dostatok hráčov a v tíme vládne zdravá konkurencia. Tento trend by sme chceli udržať aj do budúcna. Navyše teraz prichádza obdobie, keby sme do mužstva chceli vytiahnuť aj niekoľko hráčov z nižších ročníkov.

Finiš sezóny je ešte ďaleko a stať sa môže čokoľvek. Ale predsa len – s čím by ste boli po poslednej siréne spokojný?

Každý tréner v kútiku duše dúfa, že z tých „jeho“ chlapcov sa čo najviac v kariére presadí. Už len za ten prístup a pracovitosť, ktoré chalani od nášho prvého stretnutia v máji ukazujú, by som im prial v tejto sezóne úspech. Nič viac hovoriť nechcem, ale postavenie v prvej štvorke na konci sezóny by bol pre mužstvo úspech.