V šlágri kola proti sebe najúspešnejšie tímy doma a vonku

Autor: HKM Zvolen Dátum: 11.3.2021

Pri pohľade na vyrovnanú tabuľku štyri kolá pred koncom základnej časti azda nie je ani potrebné zdôrazňovať dôležitosť súboja, ktorý je dnes na programe pod Pustým hradom.
 

Zvolenský prenasledovateľ z ďalekého východu prišiel v nedeľu doma proti Košiciam o fantastickú sériu trinástich výhier. Michalovčania za tou štrnástou síce vykročili úvodným gólom stretnutia, hostia ale rozhodli dvomi gólmi v priebehu necelej polminúty v tretej tretine. Predtým však bodovali 16-krát po sebe a naposledy vyšli naprázdno práve proti Zvolenu 12. januára. Mužstvo, ktoré sa na jeseň pohybovalo na hrane účasti v playoff začalo svoj potenciál napĺňať príchodom fínskeho trénera s poľskými koreňmi Tomeka Valtonena a razom ašpiruje na prvenstvo v základnej časti. Najlepšia bilancia vonkajších zápasov, najmenej inkasovaných gólov, tretie najlepšie presilovky a druhý najnižší počet striel na svoju bránu, tým všetkým sa aktuálne môžu pochváliť Michalovce. Ich posledná prehra u súpera sa zrodila ešte 3. januára po nájazdoch v Poprade a bez zisku bodu to bolo naposledy dokonca 4. decembra vo Zvolene. 
 

Spomenutá bilancia tak naznačuje, že Zvolenčania to na Michalovce v tejto sezóne vedia, čo podčiarkuje aj fakt, že s týmto súperom bodovali vo všetkých troch vzájomných zápasoch. Vo všetkých skóroval najlepší strelec HKM Radovan Bondra, spolu štyrikrát. Nič ľahké však "rytierov" nečaká a výsledok atraktívneho šlágra 47. kola môže v konečnom umiestnení veľa znamenať. Domáci doň vstúpia povzbudení výhrami nad Slovanom a Banskou Bystricou. „Bol to už takpovediac play off zápas svojou úrovňou. Sme radi, že sme ho zvládli a vyhrali. Tešia nás aj dva body," komentoval pohronské derby kapitán Puliš, ktorý ho rozhodol v predĺžení. 

Tréner Peter Oremus môže dnes opäť počítať s uzdraveným Jozefom Tibenským, iné výrazné zásahy do víťaznej zostavy robiť nemusel. V bráne ponecháva Robina Rahma.

Trénovali:

BRANKÁRI: Rahm, Trenčan, Heiskanen
 

OBRANCOVIA: Betker, Meliško, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Hatala, Gajdoš
 

ÚTOČNÍCI: Bondra, Mikúš, Kelemen, McPherson, Nuutinen, Puliš, Zuzin, Stupka, Viedenský, Marcinek, Kolenič, Chlepčok, Babeliak, Ďuriš, Gubančok, Jedlička, Tibenský
 

ZRANENÍ: Kotvan, Halama