V rovnakej zostave s rovnakým cieľom ako naposledy

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.11.2020

Náš ľad-náš hrad, platí v doterajších štyroch domácich zápasoch "rytierov". Odniesli si z nich plný možný počet bodov a ďalšie chcú pridať v stredajšom zápase 14. kola proti Liptovskému Mikulášu.

Ani v týchto chvíľach však ešte nie je isté, či na to budú mať príležitosť. Suverénne posledné mužstvo tabuľky momentálne bojuje aj inde ako na ľade a vedenie klubu musí urýchlene riešiť starosti s prevodom licencie na nový subjekt. Minulý utorok Liptáci riadne nastúpili na zápas v Miškovci. V piatok v Detve však už nehrali, vedenie klubu mužstvo na zápas nevyslalo. V nedeľu sa malo stať to isté, lenže hráči nasadli do svojich áut a na zápas do Košíc prišli. Po absolvovaní rozkorčuľovania napokon rozhodcovia pre nesplnené administratívne náležitosti nemohli zápas zahájiť. Obidva zápasy by mali byť skontumované. Ak by sa podobný scenár zopakoval tretíkrát, Liptovskému Mikulášu hrozí odobratie licencie a vylúčenie z extraligy.

Zverenci trénera Petra Oremusa majú za sebou po vynútenej korona prestávke dva zápasy. Na prvý cestovali do Košíc, kde síce prehrali 1:4, no od dobrého výkonu sa odrazili pri domácej výhre nad lídrom tabuľky z Nových Zámkov 5:1. Či už Zvolenčania budú mať večer súpera, alebo nie, k príprave pristupujú maximálne zodpovedne, čo potvrdzuje aj útočník Peter Zuzin: „Samozrejme, nie je jednoduché sa pripravovať s tým, že naisto neviete, či budete hrať. Podobné situácie sme už ale v tejto sezóne zažili a musíme sa s tým vyrovnať. Môžeme sa sústrediť len na to, čo vieme ovplyvniť, a to je naša príprava a náš výkon. V tom chceme odviesť stopercentnú robotu a verím, že sa nám ju podarí zužitkovať v zápase. Súpera určite nemôžeme podceniť, ale sme si vedomí svojej pozície favorita a chceme ju naplniť." 

Posledná výhra Liptákov pod Pustým hradom sa zrodila 11. novembra 2016. Nerátajúc prípravu to znamená deväť vzájomných zápasov na zvolenskom ľade. Zvolenčania ťahajú v lige s týmto súperom šesťzápasovú víťaznú sériu. Dnešná výhra ich môže posunúť na štvrtú priečku pred Slovan Bratislava. Bez zisku bodu a so skóre 16:39 sa Mikulášania krčia na chvoste tabuľky. 

Zvolenská zostava nastúpi v totožnom zložení ako naposledy, čo znamená Robina Rahma v bráne aj Jakuba Koleniča a Jakuba Meliška na poste trinásteho útočníka resp. siedmeho obrancu. Marek Viedenský pokračuje po zranení v individuálnych tréningoch na ľade. 

Zostava na dopoludňajšom tréningu:

OBRANA:

Betker - Hatala

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško - Gajdoš

ÚTOK:

Bondra - Mikúš - Puliš

McPherson - Zuzin - Nuutinen

Stupka - Helewka - Kelemen

Tibenský - Jedlička - Marcinek

ZELENÍ: Kolenič, Chlepčok, Ďuriš