V HKM bude pokračovať 12 hráčov

Autor: HKM Zvolen Dátum: 9.6.2023

Prípravy na sezónu 2023/24 sú už v plnom prúde a rovnako tak aj stavba nového kádra. Už v apríli generálny manažér HKM Ladislav Čierny avizoval, že prioritou v lete bude udržať väčšinu hráčov z minulej sezóny, a zatiaľ sa mu to darí. 

V bráne ostáva dvojica Trenčan-Petrík, ktorá pôsobila v HKM aj na začiatku minulej sezóny. Aktuálne ale klub pracuje aj na angažovaní zahraničného gólmana, ktorý by mal doplniť dvojicu našich odchovancov. 

Najväčšou hviezdou obrany by mal byť opäť Dávid Mudrák, ktorý patril v minulej sezóne k najlepším obrancom v celej lige, čo potvrdila aj pozvánka do reprezentácie. Pre Samuela Haina a Jozefa Sládoka pôjde o tretiu sezónu v rade. Skvelou správou je aj predĺženie spolupráce s magnetom na medaily Branislavom Kubkom.

Útok bude opäť stáť na slovenských hráčoch a odchovancoch HKM, na čom si dáva vedenie klubu vždy záležať. Kvarteto Zuzin, Viedenský, Bondra, Jedlička nazbieralo v minulej sezóne dokopy až 146 bodov a opäť budú títo hráči veľkým nebezpečenstvom pre všetkých súperov. Rovnako pokračujú v tíme aj odchovanci Patrik Marcinek, ktorý zažil najproduktívnejšiu sezónu v kariére, a Jakub Kolenič, ktorý za HKM vinou rôznych zranení odohral v minulej sezóne iba 23 zápasov.