V Detve do brány Húska, Trenčan na striedavý štart v SHL

Autor: HKM Zvolen Dátum: 13.12.2020

Program 22. extraligového kola posiela Zvolenčanov na derby do neďalekej Detvy. 

Tam naposledy uspeli v príprave 0:2, keď súpera zlomil až v tretej tretine dvojgólový McPherson. V základnej časti to bude prvý vzájomný zápas týchto tímov. 

Stredoslovenských rivalov delí iba bodík a spája výborná forma. Detva natiahla v Košiciach svoju víťaznú sériu na štyri zápasy, pričom trikrát vyhrala vonku a dvakrát na nulu. Tím trénera Ernesta Bokroša má oproti Zvolenu na konte o tri odohraté zápasy (19) a jeden strelený gól (62) viac, zároveň o bod menej (32). Lídrom produktivity šiesteho mužstva tabuľky je kanadský útočník Jonathan Charbonneau (8+6). Sekunduje mu kapitán Ján Sýkora (8+5). 30-ročný detviansky odchovanec v posledných piatich zápasoch strelil päť gólov, z toho dva víťazné. Veľkú oporu našli Detvania v Tomasovi Shollovi. V minulej sezóne štatisticky najlepší brankár ECHL aktuálne drží ligové prvenstvo v úspešnosti zákrokov (92,21 %). 

Zvolen vyhral z posledných piatich zápasov štyri. Varovaním bol debakel v Poprade, ale aj piatková tretia tretina proti Miškovcu. "Rytieri" umožnili súperovi upraviť výsledok z 5:0 na 5:4. „Koncentrácia musí byť počas celého zápasu. Tie veci, ktoré sa nám stali v tretej tretine sa nám nemôžu stávať. Jednoznačne si to vysvetlíme. Z našej strany zápas trval iba dve tretiny. Máme skúsené mužstvo na to, aby sme si puk udržali a neodhadzovali ho. Nemali sme dôvod na panikárenie,“ zdvihol po poslednom zápase varovný prst tréner Peter Oremus. Vo výbornej forme pokračuje najlepší zvolenský strelec Radovan Bondra. 23-ročný útočník strelil DVTK dva góly a ťahá už osemzápasovú bodovú sériu, ktorá mu priniesla 16 bodov (8+8).

Zloženie zvolenských útočných i obranných formácií ostáva rovnaké ako v zápase s DTVK. Prednosť v bráne dostane tentokrát Adam Húska, na striedačke bude pripravený Robin Rahm.  Ďalší brankár na súpiske HKM, Adam Trenčan, má vyriešený striedavý štart v nižšej SHL, kde bude s cieľom získania zápasovej praxe nastupovať v tíme HK Gladiators Trnava.

Zostava na dopoludňajšom tréningu:

OBRANA:

Betker - Hatala

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško - Gajdoš

ÚTOK:

Bondra - Mikúš - Kelemen

McPherson - Zuzin - Nuutinen

Stupka - Helewka - Ďuriš

Chlepčok - Tibenský - Marcinek

Gubančok