V budúcom týždni dva prípravné zápasy

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.9.2020

Do začiatku úvodného kola Tipos extraligy odohrajú Zvolenčania ešte dva prípravné zápasy.

Tímu spod Pustého hradu sa nepodarilo postúpiť do štvrťfinále Tipsport Kaufland Cupu, ktorého zápasy sú naplánované na utorok a štvrtok budúceho týždňa, preto bolo potrebné nájsť náhradné riešenie v podobe prípravných stretnutí. „O postup sme prišli hneď v prvom pohárovom zápase v Topoľčanoch. Tomuto mužstvu sa to nesmie stať,“ krútil hlavou nad realitou Peter Oremus, ktorý s dvomi zápasmi v poslednom týždni pred začiatkom ligy rátal. Ako sa však ukázalo, nájsť v krátkom čase dvoch súperov na prípravu nebol až taký problém. „Bolo treba len počkať, kto sa nedostane do štvrťfinále, vyšli z toho Mikuláš a Detva. Nebolo ťažké dohodnúť sa s nimi,“ konštatoval lodivod HKM.

Utorňajší duel proti Liptákom odohrajú „rytieri“ na svojom ľade a jeho úvodné buly padne o 18-tej hodine. Za posledným súperom v príprave vycestujú Zvolenčania do Detvy, zápas je naplánovaný na piatok 25. septembra o 17.00 hod. Pritom mužstvo trénera Bokroša odohrá deň pred tým štvrťfinálový zápas Tipos Kaufland Cupu. „Tie ich dva zápasy za sebou sme konzultovali, oni s nami chceli hrať aj za tú cenu,“ ozrejmil pozadie generálky na extraligu Peter Oremus a na tému vyvrcholenia prípravného obdobia dodal: „Pre mňa bol smerodajný štvrtkový zápas v Poprade (1:2 z pohľadu HKM – pozn.), akým spôsobom sme ho odohrali, pretože kvalita toho súpera nás naozaj preverila.“

V súvislosti so stretnutím Zvolen – Liptovský Mikuláš (22. 9. 2020 o 18.00 hod.) za pozornosť určite stojí, že vzhľadom na úpravu podmienok pri organizovaní športových podujatí pripravuje HKM do predaja aj obmedzený počet vstupeniek. O podrobnostiach budeme informovať pri spustení predpredaja.