V Bratislave súboj víťazne naladených tabuľkových susedov

Autor: HKM Zvolen Dátum: 17.12.2020

Blíži sa nielen čas vianočný, ale aj čas dohrávok. Program prerušený koronavírusovou prestávkou budú Zvolenčania doháňať najbližšie v televíznych zápasoch so Slovanom a Popradom.

V Bratislave ich čaká tabuľkový sused nabudený tromi ligovými výhrami po sebe. Slovanisti majú rovnako ako Zvolen odohratých 18 zápasov a na konte o bod menej. Tri výhry v Tipos Extralige predelila domáca prehra 1:2 s Nitrou, znamenajúca vypadnutie v semifinále Kaufland Cupu, pričom v oboch zostavách dostalo priestor značné množstvo juniorov. Pre viaceré vynútené absencie v tíme siahol Slovan po posile a priviedol zvolenským fanúšikom dobre známeho útočníka Petra Šišovského. Zároveň poslal do Banskej Bystrice útočníka Jakuba Sukeľa. Mužstvu trénera Romana Stantiena aktuálne patrí status najmenej inkasujúceho (44 gólov), ktorým sa ešte donedávna mohli chváliť Zvolenčania. Muziku v ofenzíve naďalej tvrdia zámorské posily na čele s Brendanmi Ranfordom a O'Donnellom. Prvý ako najproduktívnejší hráč (26 bodov), druhý ako najlepší strelec (13 gólov).

Tri výhry o gól, taká je bilancia "rytierov" z posledných vystúpení. Všetky tri spája prehratá tretia tretina. Tento fakt je jednak varovaním, no zároveň ukazovateľom toho, že mužstvo dokáže aj tesné či nie úplne vydarené zápasy doviesť do víťazného konca. Naposledy Zvolenčanov doma vytrápili Liptáci, povzbudený prvou výhrou v sezóne z ich predošlého zápasu. Strelecká prevaha 54:17 sa napokon odrazila do tesnej výhry 2:1. Domáci strelili oba góly v presilovke a potvrdili tak štatistické prvenstvo v tejto hernej situácii (24,71 %). Dianie na ľade napokon aj podložili samotní hráči tvrdením, že práve duely so súpermi z chvosta tabuľky sú pre nich často tie najťažšie. 

V prvom vzájomnom zápase sezóny privítal Zvolen bratislavských "orlov" na vlastnom ľade, kde po vyrovnaní z 0:2 napokon neuspel v nájazdoch. Na obrazovkách Sport 2 dnes budeme sledovať, ktorý z tímov natiahne svoju trojzápasovú víťaznú sériu v lige.

Dobrou správou je, že v zostave "rytierov" žiadne absencie nepribudli. Horšou je, že nikto zo zranených nehlási návrat. V praxi to znamená rovnaké zloženie útočných aj obranných formácií ako naposledy, s Robinom Rahmom v bráne a Adamom Trenčanom na striedačke. Siedmym obrancom je opäť František Gajdoš. Trinástym útočníkom je junior Adrián Daniš.

Predpokladaná zostava:

OBRANA:

Betker - Hatala

Meliško - Melancon

Hraško - Kubka

Gajdoš

ÚTOK:

Bondra - Mikúš - Kelemen

Zuzin - Helewka - Nuutinen

Stupka - Tibenský - Marcinek

Chlepčok - Gubančok - Ďuriš

Daniš