Útok s dvomi zmenami, naďalej bez Puliša

Autor: HKM Zvolen Dátum: 11.12.2020

Zvolenská piatková úloha: napraviť pokazené renomé po nedeľnom debakli v Poprade a potvrdiť silu v domácom prostredí, v ktorom zatiaľ súperovi ani raz neodovzdali všetky body. Tým dnešným je 10. mužstvo tabuľky, maďarský DVTK Miškovec.

Hráči DVTK prehrali štyrikrát v rade a naposledy utŕžili sedmičku v domácom zápase s Košicami. V minulej sezóne vyhrali "rytieri" tri zo štyroch vzájomných zápasov, v poslednom februárovom meraní síl triumfovali doma 9:2. Rovnakým výsledkom prehrali Zvolenčania v Poprade, a tak "ľadové medvede" z Miškovca môžu byť pre nich vhodným odrazovým mostíkom. 

Pred nevyspytateľným súperom sa však musia mať na pozore. Maďarský tím, pôsobiaci v slovenskej extralige tretiu sezónu, si v tej aktuálnej stihol pripísať napríklad aj dva skalpy druhej Nitry. Zverencov kanadského kouča Davea Allisona zrazil úvod sezóny, keď prehrali prvých šesť zápasov, odvtedy len ťažko doháňajú stratu. Nepomáhajú im k tomu ani časté vylúčenia (najviac dvojminútových trestov v lige) a slabá strelecká produktivita, keď strelili len o štyri góly viac (39) ako posledný Liptovský Mikuláš. Miškovec najnovšie získal na hosťovanie dvojicu Američanov. Obranca Alec Rauhauser je zmluvným hráčom Florida Panthers, útočník Zach Jordan zas tímu Cleveland Monsters v AHL, obaja zatiaľ ukazujú slušnú produktivitu. Tímové bodovanie vedie so 14 bodmi (2+12) skúsený obranca a maďarský reprezentant Kevin Wehrs. Najlepším strelcom DVTK je so 6 gólmi americký útočník Kyle Osterberg.

Aj v 21. kole si Zvolenčania budú musieť poradiť bez útočníka Radovana Puliša, ktorý si doliečuje zranenie v spodnej časti tela. Spolu s ním je najlepším strelcom tímu 9-golový Radovan Bondra, aktuálne ťahajúci sedemzápasovú bodovú sériu. Počas nej získal 13 bodov (6+7) a bude zaujímavé sledovať, ako si doteraz najvyťaženejší zvolenský útočník bude počínať proti DVTK. S 26,09 % úspešnosťou ostávajú "rytieri" najlepším tímom v presilovke. 

Jedným z gólových strelcov HKM v Poprade bol útočník Miloš Kelemen, ktorý sa v utorkovom rozhovore pozrel na to, ako by mala vyzerať reakcia jeho tímu: „Samozrejme, počítajú sa výhry. Určite ale musíme na rozdiel od posledného zápasu ukázať väčšie srdce a chcenie. Keď sa aj nedarí, musíme pritvrdiť, hrať do tela a maličkosťami sa dostať do zápasu. To nám v nedeľu chýbalo. Tiež musíme ukázať lepší pohyb, korčuľovanie a lepšiu rozohrávku." 

Okrem absencie Puliša pripomíname aj tie dlhodobé, týkajúce sa centrov Viedenského a Halamu. Zápasový návrat oboch sa očakáva až v novom roku. V bráne by mal pokračovať Robin Rahm, druhým brankárom je Adam Húska. Obrana ostáva v rovnakom zložení. Centri Zuzin a Helewka si vymenili miesta v druhej a tretej formácii, rovnako tak Tibenský s Ďurišom v tretej a štvrtej. Trinástym útočníkom ostáva junior Nikolas Gubančok. 

Zostava na dopoludňajšom tréningu:

OBRANA:

Betker - Hatala

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško - Gajdoš

ÚTOK:

Bondra - Mikúš - Kelemen

McPherson - Zuzin - Nuutinen

Stupka - Helewka - Ďuriš

Chlepčok - Tibenský - Marcinek

Gubančok