Tiekla "rytierska" krv

Autor: HKM Zvolen Dátum: 27.6.2016

Akcia s názvom „Modro – červená kvapka pre život“ sa prvýkrát uskutočnila koncom roka 2014 a odvtedy sa hráči HKM a ľudia okolo tímu zúčastňujú odberov krvi pravidelne. Potešujúce je, že vždy sa medzi nimi nájdu prvodarcovia, ktorí sa pripoja k dobrej myšlienke. Tohto roku sme zaznamenali jedného – prvé decilitre najvzácnejšej tekutiny daroval obranca Frederik Fekiač. „Polovičným“ prvodarcom sa stal ďalší zadák, Tomáš Valenta, čo sám ozrejmil: „V Olomouci, kde som hrával, bolo darcovstvo krvi samozrejmosť a mužstvo sa na ňom zúčastňovalo dvakrát do roka. Na Slovensku som však daroval krv prvýkrát.“
Pre posilu defenzívy HKM to teda na jeho novom pôsobisku po tejto stránke nebude nič nové. „Rytieri“ už vlani absolvovali odbery v lete a pred Vianocami a tohto roku si to naplánovali rovnako.
Do hráčskej šatne zavítali v pondelok aj ďalší darcovia, medzi ktorými bol lídrom Zvolenčan Vladimír Lalík. Fanúšik HKM daroval krv už 90. raz, no veľký dôvod na oslavu nevidel: „Keď dosiahnem stovku, potom sa môžeme porozprávať. Zatiaľ niet o čom,“ skromne prehodil čestný darca, ktorému za jeho nezištnosť náleží aj voľná permanentka na zápasy HKM v novej sezóne.
Posledný týždeň prvej fázy letnej prípravy teda odštartovali Zvolenčania spolu so svojimi priaznivcami nasledovaniahodným skutkom. Ocenil to aj marketingový riaditeľ HKM, Ing. Miroslav Brumerčík: „Sme radi, že sa nám znovu úspešne podarilo dať dokopy darcov krvi a zorganizovať takúto akciu. Vďaka patrí všetkým, ktorí si sadli do odberných kresiel, zvlášť prvodarcom, ktorých sme prilákali. Verím, že sa opäť stretneme v rámci „Modro – červenej kvapky“ v druhej polovici decembra.“ Šéf marketingu HKM urobil bodku za vydarenou akciou krátkou exkurziou pre personál Národnej transfúznej služby z Banskej Bystrice. Zdravotníci si pozreli halu a po dvojhodinovej intenzívnej práci sa príjemne ochladili pri prvom ľade, ktorý už pokrýva hlavnú ľadovú plochu.