Tibenský: Máme jasný cieľ, šieste miesto nám nevonia

Autor: HKM Zvolen Dátum: 29.1.2020

Ešte v 53. minúte mali Zvolenčania na nitrianskom ľade komfortný náskok 3:0, ktorý si vypracovali zásluhou Tibenského, Mráza a Mikúša. Následne však domáci behom troch minút trestali v presilovkách o dvoch hráčov a po zásahoch Scheidla, Bučeka a Morrisona bolo v 57. minúte vyrovnané.

Zdalo sa, že povestné "momentum" zápasu už Corgoni z rúk nepustia a pod Zoborom uvidia diváci predĺženie, keď sa po chybe vo vlastnom pásme dopustil faulu nitriansky kapitán Mezei. Hostia darčekom nepohrdli a po dominantnom výkone, hoci poznačenom nedisciplinovanosťou v tretej tretine, si napokon odniesli všetky body. Víťazný gól v presilovke ide na konto Willieho Corrina. Gólovú bodku za stretnutím dal do prázdnej brány McPherson. Zvolenčania vyrovnali bilanciu vzájomných zápasov na 2:2 a upevnili svoju pozíciu v prvej šestke s 11-bodovým náskokom pred Michalovcami. Strelec otváracieho gólu Jozef Tibenský ale po zápase jasne povedal, že takéto postavenie sa jeho tímu máli.  

 

Boli to v závere zbytočné nervy?

Úplne zbytočné. Žiaľ, nemôžem sa vyjadriť k tomu, čo sa stalo. Skúsim to ale zobrať optimisticky, budeme musieť viac potrénovať oslabovky. Hlavne 3 na 5, lebo v nej sme dostali dva góly po sebe a bola zbytočná dráma. Našťastie sme na konci dali v presilovke gól, potom aj do prázdnej brány a odchádzame s tromi bodmi. 

Vnímate dôležitosť výhry aj z tabuľkového pohľadu?

Áno, stále sledujeme tabuľku. Michalovce sa na nás tlačia a chcú ísť hore, hoci máme momentálne väčší náskok. Každý zápas je dôležitý. My máme svoje vlastné ciele, snažíme sa príliš nepozerať na mužstvá pod nami, ale samozrejme, jedným očkom to stále sledujeme. Do prestávky ostávajú dva zápasy. V kabíne sme si určili cieľ a postupne ideme po rebríku hore.

Aký je to cieľ?

Cieľom je, samozrejme, zbierať body. Chceme sa dostať určite minimálne do prvej štvorky, ak nie aj trojky. Šieste miesto nám nevonia, nechceme na ňom ostať. Aj Poprad má teraz dobrú sériu, Trenčín hrá tiež dobre a vyhrávajú. Musíme teda aj my stále vyhrávať a zbierať body, aby sme išli hore.

Zdá sa, že vám osobne sa v Nitre darí, gól ste strelili aj v minulom zápase na tomto ľade. Našli ste obľubeného súpera?

V Nitre sa mi hrá dobre, je tu dobrý zimák a nejak mi to sadlo. Je to ale zásluha celého mužstva. Tréner mi našiel novú pozíciu, Samo Petráš sa nám ako center zranil. Ja som v tejto sezóne už hral aj centra a zatiaľ sa mi hrá celkom fajn. Uvidíme, čo neskôr povie tréner a pokiaľ sa bude dariť či už mne, alebo tímu, budem určite spokojný. 

Ako ste videli situáciu pri úvodnom góle?

Bola to výborná robota celej lajny. Ben Betker krásne vysunul Jakuba Koleniča, ktorý vystrelil na bránu a odrazilo sa to k Marcimu. Ten potiahol puk za bránu a dal mi krásnu nahrávku, brankár bol úplne mimo. Práve od štvrtej lajny by som takýto gól nečakal. (smiech) Našťastie to pekne vyšlo.