Spokojní, ale nie uspokojení

Autor: HKM Zvolen Dátum: 2.2.2021

Ako jediný tím v roku 2021 stále bez prehry v riadnom hracom čase. Na štarte februára pozerajú Zvolenčania na tabuľku z jej vrchu. Cesta naň bola prekážkovou dráhou zloženou z množstva zranení a cestovania k súperom, napriek tomu našli "rytieri" v posledných trinástich zápasoch len dvoch premožiteľov. Najbližšie budú ich hradby odolávať prenasledovateľovi z Popradu. Pred šlágrom 37. kola hovoril asistent trénera Andrej Kmeč.

 

V rozhovore začiatkom januára ste povedali, že tento mesiac môže veľa naznačiť. Čo vám teda ukázal?

Pred nami bolo veľa vonkajších zápasov, do toho prišli zranenia. Boli sme teda zvedaví, ako to zvládneme. A myslím, že sme si poradili dobre. Samozrejme, vždy sa dá niečo zlepšiť, ale celkovo prevláda spokojnosť so získanými bodmi. Tá ale nesmie prejsť do uspokojenia.

Trinásťzápasová bodová séria, napriek veľkému počtu vonkajších zápasov a zraneniam. Je to dobrý prísľub do záveru základnej časti?

Nie je to priama úmera toho, čo sa môže stať v playoff, ale mužstvo určite ukázalo silu. Nemôžeme vychádzať z toho, že čo sa nám podarilo teraz, podarí sa aj v playoff. Sme radi, že sme ukázali svoju tvár a máme na čom stavať.

Museli ste držať hráčov pri úspešnej sérii pri zemi?

Myslím, že mužstvo neuletelo. Chlapci to neberú tak, že teraz sme prví a máme po sezóne. Každý je rád, že sme tam, kde sme, uvedomujeme si to, ale netreba to preceňovať. Zápasov je ešte veľa a vidíme ostatné výsledky. Je to vyrovnané, rozhodujú detaily a špeciálne tímy v presilovkách a oslabeniach. S týmto teda problém nebol, eufóriu sme nemuseli krotiť a každý si dobre uvedomuje, že najdôležitejšie nás ešte len čaká.

Ako ste povedali, vždy je čo zlepšiť, čo je to teda aktuálne?

Momentálne sa trochu trápime s presilovkami a oslabeniami. V útočnej fáze to chce ešte väčší tlak do brány. V globále to možno vyzerá fajn, ale stále musíme pracovať na dôležitých detailoch, zdôrazňovať si ich a hlavne ich ukazovať v zápasoch. Potom môžeme byť ešte úspešnejší.

Pod pokles úspešnosti presiloviek sa asi podpísali aj výpadky kľúčových útočníkov.

To áno, ale posledné zápasy sme viac-menej kompletní. V zápasoch so Slovanom či Michalovcami sme ten gól v presilovke potrebovali a nedali sme ho. O to ľahšie by sa nám hralo, keby sme ho pridali k tým dobrým veciam a dobrej hre v rovnovážnom stave. Momentálne nám presilovkové góly naozaj chýbajú.

Niektorí zranení sa vrátili, iní pribudli. Kedy očakávate najbližšie návraty do zostavy?

Do piatkového zápasu by sme mali vedieť, či niektorý z troch chýbajúcich obrancov nastúpi. Dúfame, že aspoň jeden by mohol, momentálne to však neviem povedať. S Marošom Jedličkom je to na niekoľko týždňov.

Zranenia obrancov si vyžiadali záskok Petra Zuzina. Neváhali ste nasadiť ho rovno do prvej obrany?

Priniesla to situácia. Hrať na päť obrancov by bolo veľmi ťažké, navyše keby prišli vylúčenia. Je to dobrý korčuliar, ktorý s tým nemá problém a podobnú situáciu už zažil. Išli sme do toho a úlohu splnil veľmi dobre, možno aj nad očakávania. V prvom rade je to ale náš dôležitý útočník, bol to teda len záskok, a preto dúfam, že sa nám čoskoro obrancovia vrátia.

Uzávierka prestupov sa pomaly ale isto blíži. Pochopiteľne, s ňou aj otázka ohľadom pohybov v kádri.

S kolegami to preberáme a myslím, že najbližšie dni ešte aj budeme. Momentálne to naozaj nemôžem konkretizovať. Uvidíme, ako sa situácia do 15. februára vyvinie.

Každopádne ale posily očakávate, je tak?

Nie je to úplne otázka na mňa. Samozrejme, asi každý tréner si vie predstaviť v tíme kvalitnú posilu, ani my nie sme proti. Nechcem ale predbiehať. Všetko je otvorené, viac k tomu povedať neviem.

Je tu súboj prvého s druhým. Vaše očakávania od zápasu s Popradom?

Tabuľka je naozaj nahustená, každý zápas je dôležitý a je škoda s kýmkoľvek stratiť body. Očakávam veľmi dobrý zápas so silným súperom, ktorý má veľkú ofenzívnu kvalitu a rozdielových hráčov. Nie je pred nami nič jednoduché, ale mali sme celý týždeň na prípravu a ja pevne verím, že to zvládneme.