Semifinále pokračuje dvojzápasom v Nitre

Autor: HKM Zvolen Dátum: 13.4.2022

Stav série je po dvoch zápasoch pod Pustým hradom vyrovnaný a teraz čaká rytierov ťažký dvojzápas v Nitre. Obidva zápasy sú naplánované na 18:00 a môžete ich sledovať na programe RTVS:ŠPORT.

 

Diváci si od tohto semifinále sľubovali veľa a v prvých dvoch zápasoch dostali naozaj kvalitný hokej. Obidva tímy majú naozaj veľkú ofenzívnu silu a aj keď sa v play-off snaží každý tím hrať v prvom rade zodpovedne, tak v druhom zápase vo Zvolene to neplatilo. Už od úvodných minút zápasu mali tímy veľké šance a po dvoch rýchlych góloch HKM musel tréner Stavjaňa brať oddychový čas, aby upokojil svoje mužstvo. Rovnaký ťah zase predviedol v druhej tretine aj tréner Oremus, keď jeho tím dostal za 23 sekúnd dva góly. Domáci tréner nebol po zápase veľmi spokojný s takým ofenzívnym zápasom: „Góly padali na jednej i druhej strane, strelcov bolo viac než dosť, asi by to tak nemalo byť v týchto zápasoch, ale počíta sa víťazstvo. Mňa góly neznervózňovali, znervózňovalo ma v druhej tretine to, že sa hralo hore-dole. Takto sa predsa nemôže hrať, aby tu ľudia šaleli na jednej i druhej strane. Na našej strane môžu, ale na druhej strane nie, aby mal súper také veľké šance.“ Po oddychovom čase ale hráči HKM zlepšili svoju hru a aj keď sa ešte stav menil niekoľkokrát, tak domáci si v druhom domácom zápase ustrážili výsledok 6:5. Veľký podiel na tom mala štvrtá zvolenská formácia a útočník Tomáš Török neskrýval radosť: „Za stavu 2:3 bolo potrebné niečo spraviť a je super, že sa to podarilo nášmu útoku. Nakopli sme tím, čo bolo veľmi dôležité. Nebudeme si klamať, táto séria asi nebude len o bránení. Keď vyhráme o jeden gól, budeme radi. Oni majú útočný tím, ale aj my. Vedia nás podržať brankári. Ideme do Nitry za stavu 1:1 a chceme tam vyhrať oba zápasy.“

 

Zranenia sa hráčom HKM nevyhýbajú ani v play-off a už v druhom striedaní posledného zápasu sa zranil Samuel Hain. Člena prvej obrannej dvojice tak musel nahradiť Samuel Barcík a aj keď si pri Kotvanovi neviedol zle, tak je veľmi pravdepodobné, že trénerská dvojica dnes postaví jedného z dvojice skúsených obrancov Hraško-Sládok. Prvé dva zápasy skončili iba rozdielom jedného gólu a aj ďalšie štatistiky zatiaľ nasvedčujú, že táto séria bude nesmierne vyrovnaná. Rytieri opäť potvrdzujú, že bránkovisko je ich veľkou výhodou, a rovnako majú lepšiu úspešnosť na vhadzovaniach a percentuálnu úspešnosť streľby. V prospech Nitry naopak hrajú špeciálne formácie, ktoré si zatiaľ v sérii počínajú lepšie ako zvolenské.

Zranenia: M. Jedlička, S. Hain