S cieľom natiahnuť víťaznú sériu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.11.2021

Druhý vzájomný zápas v sezóne dnes odohrajú HKM Zvolen proti HK Poprad. V tom prvom sa lepšie darilo Zvolenčanom, ktorí vyhrali po predĺžení.

V zápase 18. kola domáci hráči spod Pustého hradu vyzvali prešovských koňárov, ktorí mali vynikajúcu formu a ťahali šnúru 7 zápasov bez prehry. Domáci vstúpili ale do zápasu veľmi aktívne a od prvých minút zasypávali brankára Bespalova množstvom striel. Z nenápadnej akcie ale Prešov dokázal vyťažiť prvý gól, no hráči HKM nepoľavovali a naďalej boli veľmi aktívni v útoku. To prinieslo tri góly v rade a aj keď sa koňárom ešte podarilo znížiť, na predĺženie série to nestačilo. Za domácich sa znovu presadil Peter Krieger a nádherný gól strelil Václav Stupka. K zápasu sa vyjadril aj asistent trénera Andrej Kmeč, ktorého tešili hlavne ďalšie 3 body. „Skvelé, že máme tri body. Je to tretí zvládnutý domáci zápas. Prešov k nám prišiel s určitou šnúrou výhier, dobre bránil, čakal na brejky a výborne mu zachytal brankár. My sme mali dostatok šancí, aj hru pod kontrolou, škoda len, že sme nevyužili viac príležitostí, záver mohol byť pokojnejší. Veľká pochvala pre chalanov, že zvládli tretí duel v rade doma a tri body zostali u nás.“

Dnešný zápas má jednoznačného favorita, keďže zverenci trénera Oremusa pravidelne bodujú a snažia sa dostať na prvé miesto v tabuľke. Naopak, minuloročný finalista extraligy sa zatiaľ trápi a aj keď posledný zápas dokázal vyhrať v Nových Zámkoch pomerom 5:3, predtým ťahal sériu 5 prehier v rade. Vedenie tímu v posledných týždňoch reagovalo na situáciu, keď rozviazali zmluvu s trénerom Mikulom a útočníkom Daliborom Bortňákom. Novým trénerom kamzíkov sa stal Corey Neilson so skúsenosťami z britskej EIHL a nemeckej DEL2. Posilňovanie tímu ale prišlo aj cez trh s voľnými hráčmi a do Popradu prišli Dávid Bondra a Jamie Arniel z Bratislava Capitals a pre Zvolenčanov známe meno Cole Ully. Kamzíci teda v posledných týždňoch ukázali, že majú vyššie ambície ako momentálne 8. miesto v tabuľke. Potešujúcou správou pre nich môže byť aj fakt, že majú, spoločne s Banskou Bystricou, odohraných iba 14 zápasov, čo je najmenší počet zo všetkých tímov.
Na listine hráčov, ktorý nie sú momentálne schopný hrať sa stále nachádzajú Jakub Meliško, Jozef Sládok, Marek Viedenský a pred pár dnami pribudol Adam Trenčan. Stav posledných dvoch menovaných hráčov sa bude monitorovať na dennej báze. Villemu Leskinenovi sa skončil skúšobný kontrakt, no vedenie HKM svojimi výkonmi presvedčil a ostane vo Zvolene do konca sezóny.
 

Posudzovaní na dennej báze: M.Viedenský, A.Trenčan

Posudzovaní na týždennej báze: J. Meliško, J. Sládok 

Dlhodobo zranený: 
 

Hráči na dopoludňajšom tréningu:
Rahm, Halama – Kotvan, Hain, Roy, Diakov, Kubka, Hraško, Barcík – Mikúš, Krieger, Saracino, Marcinek, Zuzin, Stupka,  Leskinen, Puliš, Jedlička, Török, Csányi, Chlepčok, Gubančok