„Rytieri“ získali prvý štvrťfinálový bod

Autor: HKM Zvolen Dátum: 25.3.2024

Do štvrtého zápasu sme nastupovali s nožom na krku, s cieľom odvrátiť mečbal Michaloviec. Zápas veľa hokejovej krásy nepriniesol a oba tábory sa len ťažko dostávali do čistých gólových príležitostí. Vedenia sa ujali opäť hostia, ale ešte do prvej prestávky sme dokázali vyrovnať. V druhej tretine sme sa dostali prvýkrát v sérii do vedenia, ale hneď v úvode záverečnej tretiny Michalovčania opäť vyrovnali. Do vedenia sme sa opäť dostali v presilovej hre a tento gól z hokejky Hecla bol napokon víťazný.

HKM Zvolen - HK DUKLA Ingema Michalovce  3:2 (1:1,1:0, 1:1)
G
óly: 16. Hain (Zuzin, Marcinek), 38. Kašlík (Viedenský, Rauhauser), 50. Hecl (Zuzin, Viedenský) - 6. Santos (Bodák), 42. Valach (Michalčin)
Rozhodovali: Hronský, Výleta – Šoltés, Stanzel (video – Mihálik), presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0, diváci: 1703

Zvolen: Kupsky  – C. Hults, Hain, Rauhauser, Gachulinec, Sládok (C), Mudrák (A) – Fortin, M. Hults, Lukosevicius – Zuzin (A), Viedenský, Marcinek – Kašlík, Šiška, Hecl – Csányi, Gabor, Kolenič
Tréner: Norbert Javorčík

Michalovce: Škorvánek – Bindulis, Acolatse, Cibák, Bodák, Macejko, Michalčin – Santos, Newton, Daugavinš (C) – Suja (A), Heard, Wilkins – Puliš, Solenský, M. Valach – Vašaš, Buc (A), Kabáč
Tréner: Tomasz Valtonen

Zápas odštartoval vlažne z oboch strán. Do prvej príležitosti na otvorenie skóre sa dostal Fortin, ktorý v samostatnom nájazde stroskotal na Škorvánekovi. Na konci piatej minúty neudržal nervy na uzde Mudrák, ktorému sa nepáčil verdikt rozhodcu a daroval súperovi presilovú hru. Hneď po piatich sekundách ju využil Santos, ktorý prekvapil Kupskyho strelou spoza bránky, 0:1. Zakrátko si mohol gól pripísať aj Heard, Kupsky však jeho strelu spomedzi kruhov špičkou betónu vytlačil. Do rovnakej streleckej pozície sa na opačnej strane dostal Marcinek, ale Škorvánek si s jeho strelou poradil. Radosť na tribúny priniesla 16. minúta. Zuzin ideálne naservíroval z rohu puk Hainovi a ten ho bez prípravy poslal pomedzi Škorvánekove betóny, 1:1.

Do druhej tretiny sme nastúpili aktívne, v snahe otočiť vývoj zápasu na našu stranu. Veľkú príležitosť poslať nás do vedenia mal Zuzin, ktorého výbornou prihrávkou našiel Viedenský, ale tesne minul bránku. Ďalšiu šancu na zmenu skóre sme dostali v presilovej hre, pri vylúčení Vašaša, ale všetky sľubné príležitosti zlikvidoval dobre chytajúci Škorvánek. V závere tretiny sme dostali opäť výhodu strhnúť vedenie na našu stranu v početnej výhode. Viedenský ideálne naservíroval puk na hokejku Kašlíka a tribúny sa tešili z prvého vedenia počas prebiehajúcej série, 2:1.

Vstup do záverečnej tretiny nám vôbec nevyšiel. Už po necelých dvoch minútach pálil na Kupskyho Michalčin. Kupsky jeho strelu betónom vyrazil, ale Valach mal už pred sebou úplne odkrytú bránku, 2:2. Zakrátko Kašlík poslal puk pomedzi Škorvánekove betóny, ale hostia ho v poslednej chvíli odpálili z bránkovej čiary. Tesne pred týmto momentom skončila Macejkova hokejka v tvári Fortina a putoval za to na trestnú lavicu. Presilovku pretavil na ďalší vedúci gól Hecl, 3:2. V závere tretiny mohol definitívne rozhodnúť Lukosevicius, ale jeho strela opečiatkovala len spojnicu bránky. Do záverečnej sirény sa už skóre nezmenilo, a tak Zvolenčania týmto víťazstvom znížili stav série na 1:3. V poradí piaty štvrťfinálový duel je na programe v stredu 27. marca v Michalovciach.

Norbert Javorčík (tréner HKM): „Aj dnešný zápas bol ťažký. Okrem prvých desiatich minút sme v ňom mali dobré nohy. Ukázalo sa to v spôsobe, ako sme dokázali aplikovať náš štýl hry. Vyrovnali sme sa v pohybe Michalovciam. Kľúčom k zápasu boli presilovky, ktoré nás udržali v hre. Dáme sily dokopy a v stredu chceme sériu vrátiť do Zvolena.“

Kompletné ŠTATISTIKY SZĽH zo zápasu.

HKM Zvolen – HK Dukla Ingema Michalovce vo štvrťfinále playoff 2024:

1. kolo: Michalovce - Zvolen  5:0 (2:0, 2:0,1:0)

2. kolo: Michalovce - Zvolen  5:1 (1:1, 2:0, 2:0), gól HKM: Zuzin

3. kolo: Zvolen - Michalovce  2:6 (0:2, 2:2, 0:2), góly HKM: Lukosevicius, Bondra

4. kolo: Zvolen – Michalovce  2:1(1:1, 1:0, 0:0), góly HKM: Hain, Kašlík, Hecl

stav série 1:3

5. kolo: Michalovce - Zvolen  (27. 3., 18:00)

prípadne

6. kolo: Zvolen - Michalovce (29. 3., 18:00)

7. kolo: Michalovce - Zvolen  (31. 3., 18:00)