Rytieri privítajú dnes svojho najväčšieho rivala

Autor: HKM Zvolen Dátum: 19.11.2021

Bystričania stále nemajú k dispozícii svoju domácu halu, a tak sa aj druhý vzájomný zápas odohrá na ľade HKM. Tímy sa síce momentálne nachádzajú v úplne odlišných pozíciách v tabuľke, avšak motivácia vyhrať proti rivalovi je vždy veľká. Úvodnému buly bude predchádzať odovzdávanie mládežníckych ocenení "Pracant mesiaca" i finančného príspevku A-mužstva mladým rytierom.

Po reprezentačnej pauze sa hokej na klziskách rozbehol vo veľkom. Zvolenčania odohrajú tento týždeň 3 domáce zápasy a budúci týždeň nás čaká ďalšia porcia 3 zápasov, no už len s jedným zápasom na domácom ľade. Pandemická situácia sa, bohužiaľ, nevyvíja dobre a veľmi obmedzila aj hokej pod Pustým hradom. V zápase 16. kola bol štadión prístupný len pre malé množstvo fanúšikov, a to iba pre tých, ktorí sú zaočkovaní. Na domácom štadióne proti Liptovskému Mikulášu teda vládla pochmúrna atmosféra, no HKM v role favorita nezaváhal. Aj keď do polovice zápasu bol stav vyrovnaný 1:1, viditeľne mali navrch zverenci trénera Oremusa, a od polovice zápasu to potvrdili aj gólmi. Zápas sa skončil 5:1 a hviezdou zápasu bol navrátilec po zranení 35-ročný Václav Stupka. Ten vo svojom treťom zápase v sezóne strelil 2 góly a na 1 prihral. Krídelník tretej formácie dokonca siahal aj po hattricku. „Boli tam šance a určite by som rád prispel do tímovej kasy. No súperovi hráči tam mali dobre položené hokejky a aj brankár Kozel mi tam pár striel pochytal. Čo neprišlo dnes, možno príde nabudúce. S naším výkonom môžeme byť spokojní, rovnako tak s výsledkom. Od začiatku sme mali prevahu. Nesmieme sa uspokojiť, pretože nás čakajú ďalšie zápasy, ktoré chceme vyhrať.“

Prvé derby v sezóne dopadlo lepšie pre rytierov, ktorí ho vyhrali po nájazdoch. Zverenci trénera Oremusa sa momentálne nachádzajú medzi najlepšími tímami, čo sa týka presiloviek (4. miesto) aj oslabení (2. miesto). Naopak, barani majú v presilových hrách len 13,73% úspešnosť a to ich radí až na 11. miesto. Oslabenia sú o niečo lepšie, no úspešnosť 78,18 % ich radí na 10. miesto. Zvolenčania majú momentálne dobrú formu a v posledných 5 zápasoch prehrali iba raz. Naopak, zverenci trénera Tuukka Peikonena majú v rovnakom počte zápasov iba jedno víťazstvo za 3 body. Barani ale ukazujú, že proti najsilnejším tímom extraligy dokážu hrať veľmi vyrovnane. Potvrdili to aj proti Zvolenu a v zápase s Michalovcami prehrali až po predĺžení. Bratislavský Slovan dokonca dokázali poraziť na nájazdy.

Situácia okolo zranených hráčov sa nezmenila, no čo sa týka Mareka Viedenského, jeho stav je aj naďalej posudzovaný na dennej báze, avšak tento týždeň do hry určite nezasiahne. 

 

Zranenia

Posudzovaný na dennej báze: M.Viedenský

Posudzovaní na týždennej báze: J. Meliško, J. Sládok 

Dlhodobo zranený: 
 

Hráči na dopoludňajšom tréningu:
Rahm, Trenčan – Kotvan, Hain, Roy, Diakov, Kubka, Hraško, Barcík – Jedlička, Puliš, Mikúš, Marcinek,Török, Zuzin, Leskinen, Krieger, Stupka, Saracino, Csányi, Chlepčok, Gubančok