Rozhovor s Martinom Halamom po prvom štarte

Autor: HKM Zvolen Dátum: 10.1.2022

Vo včerajšom zápase, ktorý sme vyhrali futbalovým výsledkom, zažil mladý rytier Martin Halama debut v A-mužstve HKM. V druhej tretine vystriedal v bráne Adama Trenčana a aj keď v bráne strávil iba necelé 2 minúty, tak zlikvidoval dve strely súpera, z čoho jedna strela Nikitu Shcherbaka bola veľmi nebezpečná. Martin v tejto sezóne už neraz zastával úlohu náhradného brankára v zápasoch, no až od včera má v štatistikách aj prvý štart.

 

Kedy si sa dozvedel, že nastúpiš na zápas?  

Po prvej tretine za mnou prišiel pán tréner s tým, aby som sa pripravil, lebo v druhej alebo tretej tretine by mi chcel dať šancu.

 

Aké si mal pocity pri premiére? Prevládalo v tebe skôr nadšenie alebo strach, keď sme vyhrávali iba o gól?
To, že sme vyhrávali len o gól, mi v tej situácii vôbec nenapadlo, sústredil som sa len na to, aby som chytil puk, pocity som mal zmiešané, bol tam určite aj poriadne veľký stres, ale veril som si, veril som v moju tvrdú robotu.

 

Čo ti povedali spoluhráči a tréner pred nástupom na ľad?
Spoluhráči boli fantastickí, veľmi mi pomohli a mal som pocit, že mi veria, čo bolo pre mňa dôležité. Tréneri mi povedali, že mám mať čistú hlavu a byť pripravený kedykoľvek zasiahnuť.

 

Aký najväčší rozdiel vidíš medzi juniorským a seniorským hokejom?
Vedel som, že mužský hokej bude určite rýchlejší ako juniorský, ale až na vlastnej koži som zistil o koľko, čo ma prekvapilo.

 

Aký je tvoj najväčší hokejový vzor?
A moje najväčšie vzory v hokeji sú Andrej Vasilevskij a Ján Lašák.