Rozhodujúci zápas kvalifikácie ovládli Zvolenčania

Autor: HKM Zvolen Dátum: 18.3.2024

Sme vo štvrťfinále! O našom postupe rozhodol úvod druhej tretiny, keď sme v priebehu minúty a osemnástich sekúnd strelili tri góly a zápas sme doviedli do úspešného konca. Dvomi gólmi k tomu prispeli Marek Hecl a Jarid Lukosevicius.

HKM Zvolen - HK 32 Liptovský Mikuláš (1:0,3:2, 2:0)
G
óly: 19. Kašlík (Šiška, Hecl), 21. Hecl (Kašlík, Šiška), 21. Hecl, 22. Lukosevicius (Fortin), 42. Lukosevicius (M. Hults, C. Hults), 54. Marcinek (Gachulinec, Viedenský) - 27. Sukeľ (Hraško), 31. Avtsin (Reway)

Rozhodovali: Baluška, Žák – Stanzel, Bogdaň (video – Ország), presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, diváci: 2195

Zvolen: Kupsky – C. Hults, Mudrák (A), Rauhauser, Gachulinec, Sládok (C), Hain – Fortin, M. Hults, Lukosevicius – Zuzin (A), Viedenský, Marcinek – Hecl, Šiška, Kašlík – Csányi, K. Gábor, Kolenič
Tréner: Jamie Russell

L. Mikuláš: Krasikov – Lalík, Ullman, Thompson, Mezovský (A), Hraško, F. Fekiač – Avtsin, Quince, Réway (A) – T. Nauš, Egle, Berry – Sukeľ (C), Kriška, Žilka – Tkáč, Vankúš, Nespala
Tréner: Juraj Faith

Od úvodu sme videli opatrný hokej, v ktorom ani jeden z tímov nechcel urobiť chybu. Zápas sa niesol v duchu playoff, s množstvom osobných súbojov na oboch stranách. Rytieri od úvodu mierne dominovali a Liptákov od inkasovaného gólu viackrát zachránil brankár Krasikov. Obojstranne útočná prvá tretina priniesla gól až v samotnom závere. Chybu Žilku pri vyvážaní puku z vlastnej obrannej tretiny potrestal Šiška, ktorý ho obral o puk, jedným dotykom našiel Hecl Kašlíka a Rytieri oslavovali výborný vstup do zápasu, 1:0.

Ideálny vstup do druhej tretiny sme predviedli už po dvanástich sekundách hry. Ullmanove vyhodenie z pásma zachytil vo vzduchu Kašlík, krásnou zadovkou našiel Hecla a ten spomedzi kruhov bez problémov zvýšil na 2:0. O 42 sekúnd obral Berryho na modrej čiare opäť Hecl a individuálny prienik skončil gólom na 3:0. O 36 sekúnd prišiel ďalší klinec v podobe gólu na 4:0. Liptáci trestuhodne zabudli na Lukoseviciusa na hranici bránkoviska, ktorému puk ideálne naservíroval Fortin. Hostia reagovali na tri inkasované góly v 27. minúte, keď Hraškovu strelu od modrej čiary šikovne tečoval medzi Kupskyho betóny Sukeľ, 4:1. Gól Liptákov nabudil a vytvorili si výrazný tlak, ktorý vyústil do gólu Avtsina v 31. minúte. Puk zachytený v našej obrannej tretine poslal Reway medzi kruhy, odkiaľ vysoký útočník napálil puk až za Kupskyho, 2:4.

Úvod do záverečného dejstva nám vyšiel opäť ideálne. V presilovej hre nachytal Krasikova Lukosevicius a druhým gólom v zápase opäť o kúsok priblížil Zvolen k štvrťfinále, 5:2. Definitívnu bodku za kvalifikáciou o postup do play off pridal Patrik Marcinek, keď nechytateľne tečoval tesne pred Krasikovom delovku od modrej čiary a zvýšil na konečných 6:2.