Repríza vlaňajšieho finále dnes vo Zvolene

Autor: HKM Zvolen Dátum: 15.10.2021

Zápasom 8. kola Tipos extraligy bude určite stretnutie finalistov sezóny 2020/21. Na ľade rytierov to bude aj boj o dôležité body, pretože na seba narazia tabuľkoví susedia.

Mužstvo trénera Oremusa vyhralo náročný zápas v Prešove a prvýkrát v sezóne zaznamenalo dve výhry v rade. V zápase boli rytieri favoritmi rovnako ako proti Liptovskému Mikulášu a prvá polovica zápasu znovu nebola ideálna. Všetko sa zmenilo až na konci druhej tretiny, keď sa presadil Mikúš a nakopol tím k otočeniu zápasu z 2:0 na 2:3. Víťazný gól strelil Peter Hraško, pre ktorého to bol prvý gól v sezóne. „Nezačali sme najlepšie, ale pomohol nám kontaktný gól zo záveru druhej tretiny. Potom sme mali presilovku, tú sme využili a už sme hrali svoju hru. V poslednom čase sa na góly veľmi narobíme a teší ma preto, že máme tri body. Základom bolo to, že sme celý čas verili vo víťazstvo.“ Najproduktívnejším hráčom Zvolena je stále Juraj Mikúš s 9 bodmi a so 4 presnými zásahmi už dobehol v počte gólov aj Petra Zuzina. Po 7. kole sezóny sú najvyťažovanejšími hráčmi obranca Jérémy Roy, ktorého nasledujú Saracino a kapitán Puliš. V porovnaní s dnešným súperom hrajú v prospech rytierov lepšie presilovky, naopak Poprad má lepšie oslabenia a percentuálnu úspešnosť streľby. Za zmienku určite stojí aj to, že hostia doteraz obdržali najmenej gólov zo všetkých tímov.

Zdravotná situácia vo Zvolene stále nie je dobrá. Nedeľný zápas opustil v 2. tretine Saracino a nedohral ani Hain. Stav ani jedného hráča by nemal byť vážny a obaja dnes nastúpia, avšak neočakáva sa ani žiadny návrat zranených hráčov. Kvôli zraneniam sa ale museli výrazne zmeniť aj útočné formácie v poslednom zápase, z čoho ale ťažia aspoň zvolenskí mladíci. Jedným z nich bol aj Dalibor Ďuriš, ktorý dostal viac priestoru a dokázal aj bodovať. „Snažili sme sa hrať celý zápas našu hru, držať sa plánu. Nič sme nezmenili, ani keď sme prehrávali 2:0, len nám to tam potom začalo padať. Hlavné je, že si vezieme domov 3 body. Som veľmi rád za každú šancu, ktorú mi tréner dá. Včera som dostal šancu v útoku s Jurom Mikúšom a Coleom Ullym a myslím si, že nám to fungovalo. Dali sme gól a mali sme niekoľko veľmi dobrých striedaní.“

U kamzíkov sa znovu darí dvojici Skokan-Svitana, ktorá patrí momentálne medzi troch najproduktívnejších hráčov v lige. Dávid Skokan vedie aj tabuľku +/- s 10 kladnými bodmi. Poprad pred sezónou posilňoval na všetkých pozíciách, no najvýraznejšími hráčmi sú legionári Rymsha a Basaraba. V lete sa zmenilo aj bránkovisko, v ktorom sa strieda momentálne Marek Čiliak a pre Zvolenčanov známy Tomáš Tomek.
 

Zranenia

Posudzovaný na dennej báze: T. Török

Posudzovaný na týždennej báze: M. Viedenský

Dlhodobo zranení: J. Sládok, V. Stupka

Hráči na dopoludňajšom tréningu:
Rahm, Trenčan – Kotvan, Thow, Roy, Hraško, Kubka, Hain – Puliš, Mikúš, Marcinek, Gubančok, Zuzin, Jedlička, Ully, Saracino, Meliško, Csányi, Ďuriš, Chlepčok, Babeliak