Puliš: Cieľ je stále pred nami

Autor: HKM Zvolen Dátum: 13.3.2021

Čerešničkou programu 48. kola je televízny duel pod Tatrami, ktorý môže byť v konečnom zúčtovaní rozhodujúci v súboji o pohár Dušana Pašeka. 
 

Po piatkovej prehre vo východniarskom derby s Košicami si Popradčania prehodili postavenie so Zvolenom a padli na druhú priečku s dvojbodovou stratou. Pre "kamzíkov" to znamenalo koniec trojzápasovej víťaznej série. Dva góly počas nej pridal suverén medzi ligovými strelcami Marcel Haščák, ktorý tým prekonal klubový rekord Arneho Krotáka pre najviac bodov popradského hráča v sezóne a zároveň stanovil svoj kariérny gólový rekord. Status kráľa produktivity (63 bodov) a strelcov (36 gólov) by mu ujsť nemal. "Haky" sa v troch vzájomných dueloch zakaždým presadil, spolu štyrikrát.
S výnimkou toho prvého, kedy si Zvolenčania odniesli z Popradu "mikulášsku" nádielku 9:2 to boli vyrovnané výsledky 3:2 pre jednu i druhú stranu. Pri ofenzívnej sile, ktorou najlepší extraligový útok disponuje, sa ako slabina javí hra v oslabení, kde si horšie počínajú už len Liptáci. 
 

 „Výhra nás teší, ale spokojní budeme, až keď vyhráme ťažký zápas v Poprade. Treba si na to nastaviť hlavy, vieme, o čo hráme. Cieľ, ktorý sme si dali, je však stále pred nami a dúfam, že sa nám ho podarí splniť,“ držal sa pri zemi Radovan Puliš po tom, čo jeho tím vyhral tretí zápas po sebe a v šlágri tabuľkových susedov rozdrvil doma Michalovce 7:1. Kapitán režíroval dôležitý triumf dvomi gólmi a dvomi prihrávkami, rovnakou bilanciou prispel spoluhráč z útoku Allan McPherson. Obaja tak ako jediní z "rytierov" držia priemer vyše bodu na zápas. Proti Popradu si Puliš zahrá vôbec prvýkrát v sezóne, o predošlé stretnutia ho pripravili zranenia. „Nepamätám si, že za jedenásť rokov, čo hrám extraligu, bol tri kolá pred koncom takýto napínavý boj, ešte k tomu aj vo vzájomnom zápase,“ povedal. 

Tréner Peter Oremus nemal dôvod zasahovať do víťaznej piatkovej zostavy, v bráne ponecháva Robina Rahma.

Zápas odvysiela v priamom prenose od 15:45 Dvojka.
 

Trénovali:

BRANKÁRI: Rahm, Trenčan, Heiskanen
 

OBRANCOVIA: Betker, Meliško, Ivan, Melancon, Hraško, Kubka, Hatala, Gajdoš
 

ÚTOČNÍCI: Bondra, Mikúš, Kelemen, McPherson, Nuutinen, Puliš, Zuzin, Stupka, Viedenský, Marcinek, Kolenič, Chlepčok, Babeliak, Ďuriš, Gubančok, Jedlička, Tibenský
 

ZRANENÍ: Kotvan, Halama