Prvý proti poslednému so šancou na víťaznú desiatku

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.10.2018

Potešiť svojich priaznivcov jubilejnou desiatou výhrou v rade- to je dnes cieľom domácich rytierov, ktorí sa o 18-tej postavia proti poslednému celku DVTK Miskolc.

Tím pod vedením bývalého reprezentačného trénera Slovenska Glena Hanlona čaká vôbec prvý tipsportligový duel pod Pustým hradom. Spolu s druhým maďarským nováčikom z Budapešti sa po 15 odohratých zápasoch nachádza so 14 bodmi na chvoste tabuľky a momentálne ťahá sedemzápasovú sériu prehier. Tú mohol Miskolc pretrhnúť nečakaným triumfom v poslednom kole v Košiciach, kde hostia ešte v 58. minúte viedli 2:1, napokon však po turbulentnom závere odišli bez bodu a prehrali 2:4. Na ľade súpera uspel maďarský tím iba raz, keď si vonku poradil s Liptovským Mikulášom (3:1). 57 inkasovaných gólov predstavuje pre DVTK spolu so Žilinou najhoršiu defenzívu v súťaži. Útok "ľadových medveďov" zatiaľ vykazuje 37 strelených gólov, menej má na konte už len Budapešt a L. Mikuláš (34). Proti HKM vyšiel Miskolc v prvom vzájomnom súboji strelecky naprázdno, keď si Zvolenčania priviezli od súpera výhru 5:0.

V poslednom mužstve tabuľky nájdeme okrem Glena Hanlona, bývalého trénera NHL a tiež bieloruskej či švajčiarskej reprezentácie, aj ďalšie zaujímavé mená. Napríklad niekdajšieho reprezentačného obrancu a majstra Česka i Slovenska, Tomáša Slováka, slovinského reprezentačného útočníka Žigu Panceho a tipsportligovým fanúšikom dobre známy obranca Jameson Milam, ktorý do Miskolca prišiel po troch úspešných rokoch v Nitre, kde získal aj majstrovský titul. Najproduktívnejším hráčom DVTK je s 13 bodmi (4+9) fínsky krídelník Rasmus Kulmala, najlepším strelcom so 6 gólmi už spomenutý Žiga Pance

Rytieri veria, že svojho premožiteľa nenájdu ani dnes a že rolu favorita v domácom prostredí do bodky naplnia. V ich zostave môžeme sledovať aj čerstvo nominovaných reprezentantov, útočné trio Špirko, Kytnár, Handlovský. Lekársku prehliadku dnes absolvuje Petr Obdržálek a na základe jej výsledkov sa rozhodne o ďalšom postupe pri návrate do zostavy. Marcel Holovič pre zranenie v dolnej časti tela vynechá 1-2 týždne. Michal Roman začne po menšom svalovom zranení opäť trénovať vo štvrtok. S mužstvom trénujú na ľade aj Patrik Marcinek a Miloš Kelemen, pričom prvý menovaný postupne po zranení doháňa tréningové resty a už v závere týždňa by mohol zasiahnuť do zápasu. Miloš Kelemen počas najbližšej reprezentačnej prestávky absolvuje tréningy aj s tímom bratislavského Slovana, neskôr sa rozhodne o tom, v ktorom tíme odohrá prvé zápasy sezóny. Toľko aktuálne k zraneniam a návratom do zostavy. Ešte dodáme, že dnešná zostava by sa oproti tej z posledného zápasu v Detve meniť nemala, s výnimkou brankára. Rovnako ako v prvom vzájomnom duely s Miskolcom, v ktorom vychytal prvé čisté konto, sa do brány postaví Mackenzie Skapski. Svoj 400. zápas v základnej časti Tipsport ligy dnes odohrá kapitán Michal Chovan.  

Vstupenky na zápas s DVTK Miskolc nájdete TU.