Prvý bod v sérii berie Spišská

Autor: HKM Zvolen Dátum: 2.4.2023

HKM Zvolen – HK GROTTO Spišská Nová Ves  2:4 (0:1, 0:3, 2:0)

Góly: 46. Hain (Huntebrinker), 52. Mudrák (Rauhauser, Marcinek) – 3. Nellis (Giľák, Réway), 27. Réway (Kerbashian), 34. Nellis (Réway, Giľák), 36. Majdan (Nellis, Ouellet-Beuadry). Rozhodovali: D. Konc st., Hronský – Klejna, Synek, vylúčení: 4:4 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 3860 divákov.

Zvolen: Paterson – Messner, Hain, Mudrák, Rauhauser, Kubka, Sládok, S. Barcík – Zuzin, Viedenský, R. Bondra – Sideroff, Huntebrinker, Hecl – Turnbull, Šiška, Jedlička – Csányi, Marcinek, Stupka – A. Barcík

S. N. Ves: Melicherčík – Ališauskas, Žiak, Ouellet-Beaudry, Romaňák, J. Valach, Malina, Groch – Giľák, Nellis, Réway – Rapáč, Bortňák, Majdan – LaPorte, Kerbashian, Verbeek – Belluš, Vartovník, Vandas

/stav série: 0:1/

Prvý gól dali hostia už v tretej minúte po tvrdej strele z hokejky Nellisa, ktorý sa vrátil do zostavy po vypršaní trestu. Domáci mohli odpovedať 18 sekúnd pred prestávkou, ale Huntebrinker mieril do žŕdky.

V strednom dejstve sa v presilovke presadil spoza kruhov Réway, ktorý potom pekne prihral do medzikružia Nellisovi a bolo 0:3. Do prestávky ešte zvýšil vedenie Spišiakov bekhendom pred bránkou Majdan.

V tretej tretine v presilovke Réway vystrelil do žŕdky, ale napokon uspeli Zvolenčania, keď Hain spoza kruhov tvrdou ranou znížil na 1:4 a napodobnil ho v 52. minúte od modrej čiary aj Mudrák, ktorý tak upravil konečný stav na 2:4.

Druhý zápas je na programe v pondelok opäť vo Zvolene.

Peter Oremus, tréner HKM (zdroj RTVS): „Máme dostatok hráčov, ktorí sa musia pričiniť o úspešný výsledok, dnes ukázali málo. Zo zahraničných som spokojný len s Huntebrinkerom. Spišská hrá dobrý hokej, je to kvalitné mužstvo a dnešný výsledok je spravodlivý. My zajtra musíme podať taký výkon, aby sme boli úspešní.

Štatistiky zo zápasu: https://www.hockeyslovakia.sk/sk/stats/matches/904/tipos-extraliga/match...