Prvé derby sezóny dnes vo Zvolene

Autor: HKM Zvolen Dátum: 8.10.2021

Tipos extraliga dnes pokračuje 6. kolom, v ktorom Zvolenčania prvýkrát v sezóne vyzvú pohronského rivala. O tom, že to bude veľmi atraktívny zápas, hovorí aj to, že vo zvolenskej aréne je vypredaná povolená kapacita.

Tím spod Pustého hradu nezažíva ideálny vstup do sezóny, keď z piatich zápasov vyhral iba dva a momentálne sa nachádza na ôsmom mieste v tabuľke. V poslednom kole dokonca HKM nečakane podľahol Liptovskému Mikulášu pomerom 3:2. Zápas sa zlomil v druhej tretine, keď sa súper dostal rýchlo do trojgólového vedenia. Tréner Oremus po zápase hľadal pozitíva a snažil sa zabudnúť na nepodarený zápas. Máme týždeň na to, aby bol výkon proti Banskej Bystrici lepší. To, čo bolo zlé v zápase, potrebujeme rýchlo odbremeniť a pripraviť sa na piatok. Ale boli tam aj dobré momenty, netreba z toho robiť nejakú vedu, treba konsolidovať tím, keďže sezóna je veľmi dlhá. Je začiatok sezóny a musíme sa pokúsiť byť úspešní a pozitívni. Rytieri sa musia zaobísť aj bez zraneného Mareka Viedenského, ktorého v prvom útoku nahradil najproduktívnejší hráč tímu Juraj Mikúš, avšak ten sa proti Liptovskému Mikulášu bodovo nepresadil. 

Tento týždeň sa bohužiaľ pridal k zraneným aj Tomáš Török, ktorého stav je momentálne posudzovaný deň po dni. Peter Oremus sa vyjadril aj k zhoršujúcej sa zdravotnej stránke tímu.Na prípravu sme mali viac času, ale mínus je ten náš zdravotný stav, ktorý sa stále nezlepšil, a dokonca sa ešte zhoršil. Aspoň sme mali teraz priestor, aby sme si niektoré veci vysvetlili a zlepšili. Tí chlapci, čo tu mali teraz byť, sú zranení, a potrebujeme ich čím skôr naspäť. Každá sezóna začína nejako inak a my jednoducho musíme prekonať toto obdobie. Keď budú chalani zdraví, tak bude Zvolen zase natoľko silný, že bude konkurovať všetkým tímom. Musíme len byť trpezliví.“

Barani naposledy prehrali v Košiciach, kde ťahali celý zápas za kratší koniec a prehrali 5:3. V celkovej tabuľke im momentálne patrí štvrté miesto s 9 bodmi. Na konte majú aj cenný skalpel z 2. kola, keď vyhrali nad momentálnym lídrom tabuľky Popradom. Letné posily v podobe legionárov majú za sebou skvelý úvod. Najproduktívnejším hráčom v tíme je Američan Berger, gól a tri asistencie má na konte Brian Ihnacak. Za zmienku určite stojí aj ruský mladík Scherbak, draftovaný v 1. kole NHL v roku 2014, ktorý odohral zatiaľ iba dva zápasy a v oboch strelil gól.

 

Zranenia

Posudzovaný na dennej báze: T. Török

Posudzovaný na týždennej báze: M. Viedenský

Dlhodobo zranení: J. Sládok, V. Stupka

Hráči na dopoludňajšom tréningu:
Rahm, Trenčan – Kotvan, Thow, Roy, Hraško, Kubka, Hain, Meliško, Barcík – Puliš, Mikúš, Marcinek, Gubančok, Zuzin, Jedlička, Ully, Saracino, Csányi, Ďuriš, Chlepčok, Babeliak