Proti Trenčínu s obmedzeniami pre divákov

Autor: HKM Zvolen Dátum: 22.10.2021

Takmer mesiac, až do 17. novembra, nepôjdeme vo Zvolene na hokej. Po dnešnom stretnutí s Trenčínom čaká na zverencov trénerského dua Oremus – Kmeč 5-zápasová šnúra na klziskách súperov a potom je na rade týždňová reprezentačná prestávka.

Táto predzápasová pozvánka na večerný duel s „vojakmi“ spod hradu Matúša Čáka mala byť len o hokeji, okolnosti to však zariadili tak, že sa musíme venovať aj nepopulárnej, avšak nevyhnutnej téme protipandemických opatrení. V súvislosti so zhoršujúcou sa situáciou, musel HKM Zvolen po upozornení na nedodržiavanie hygienických opatrení divákov na hromadných podujatiach športového charakteru na slovenských štadiónoch, bohužiaľ pristúpiť k vynúteným obmedzeniam pre divákov. Už dnes sa musíme vrátiť k opáskovaným sedačkám a sedeniu v každom druhom rade. Dotkne sa to hlavne permanentkárov, ktorým sa touto cestou ospravedlňujeme a zároveň prosíme o pochopenie tohto vynúteného kroku. Sme si vedomí toho, že mnohým z verných fanúšikov to spôsobí problémy, ale skúsenosti z predchádzajúceho obdobia, keď sa diváci na tribúnach dokázali podobným opatreniam prispôsobiť, dávajú nádej, že to aj tentoraz zvládneme. Prosíme o rešpektovanie pokynov členov SBS a dôrazne upozorňujeme na dodržiavanie všetkých platných opatrení, zvlášť prekrytie horných dýchacích ciest (na čo sú organizátori hromadných podujatí zvlášť upozorňovaní). Počítať treba aj s dôslednejšou kontrolou covid pasov pri vstupe.

Všetci organizátori športových podujatí počas 1. a 2. vlny pandémie ochorenia COVID-19 bojovali za sprístupnenie tribún pre divákov. V prípade nedodržiavania hygienických opatrení sa môže stať, že ústredný krízový štáb odporučí vláde Slovenskej republiky, aby na športových podujatiach bola účasť divákov zakázaná. Tým by sme sa opätovne dostali do situácie spred roka, čo si isto nikto neželá. Na základe uvedeného teda divákov touto cestou žiadame o dodržiavanie hygienických opatrení, vyplývajúcich z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR. Veríme, že táto výzva pomôže k dodržiavaniu hygienických pravidiel na zvolenskom zimnom štadióne a všetci spoločnými silami prispejeme k tomu, aby sme nestratili možnosť účasti a podpory divákov na tribúnach, ktorú bolo tak náročné dosiahnuť v rámci rokovaní s ústredným krízovým štábom. Všetkým priaznivcom nášho klubu ďakujeme za ústretovosť a pochopenie.

Prejdime teraz konečne k dnešnému zápasu. Pod Pustý hrad pricestuje mužstvo s bohatou históriou, ktoré sa však momentálne nachádza v spodnej polovici tabuľky. Dukla sa od začiatku sezóny ťažšie rozbieha a z deviatich zápasov má len tri víťazstvá. Porazila Michalovce a Poprad, naposledy v nedeľu Košice, na druhej strane „pustila perie“ s Prešovom, Novými Zámkami, alebo so Spišiakmi. Dnes teda možno očakávať zo strany nášho súpera čokoľvek, no domáci „rytieri“ idú do súboja s jednoznačným cieľom zvíťaziť. Tréner Oremus má k dispozícii aj dvoch nových legionárov. Americký forvard Krieger by mal byť naisto súčasťou zostavy, u Fína Leskinena, ktorý dorazil do Zvolena včera večer a v šatni sa usadil len dnes ráno, nie je situácia taká jednoznačná. Na dopoludňajšom rozkorčuľovaní figuroval vo štvrtej lajne s Gubančokom a Chlepčokom, definitíva však padne až pred zápasom. Ak by sa Ville ešte necítil, miesto na krídle dostane Ďuriš.

So spoluhráčmi korčuľoval aj Václav Stupka, na ostrý štart však ešte potrebuje trochu času. Zo zdravotných dôvodov zvolenskí tréneri postrádajú aj dnes Sládoka a Viedenského, ku ktorým pribudol zranený Puliš. Na druhej strane sa do zostavy vracajú Tomáš Török, Karol Csányi a Ján Chlepčok.

 

Ako trénovali:

Rahm, Trenčan

Kotvan, Hain, Meliško, Roy, Hraško, Kubka, Thow, Barcík

Zuzin, Mikúš, Jedlička – Ully, Krieger, Török – Csányi, Marcinek, Saracino – Leskinen, Gubančok, Chlepčok