Proti Novým Zámkom aj s Meliškom a Chlepčokom, Klein a P. Halama nepokračujú

Autor: HKM Zvolen Dátum: 1.9.2020

Doterajšiu domácu neporaziteľnosť v príprave sa Zvolenčania pokúsia predĺžiť v utorkovom súboji s Novými Zámkami. Ten uvidí priamo na štadióne maximálne 500 ľudí. 

Sú to tí, ktorí boli pri kúpe permanentiek najrýchlejší. Zápas sa teda uskutoční podľa aktuálnych opatrení Úradu verejného zdravotníctva a Zdravotnej komisie SZĽH. Rovnako tak to bude vo štvrtok 3. septembra na zápase s Košicami. Sólo vstupenky na obidva spomenuté zápasy tým pádom v predaji nebudú.

Fanúšikovia, ktorí sa na štadión nedostanú, môžu zápasy s Novými Zámkami a Košicami sledovať prostredníctvom live streamu na facebooku HKM Zvolen.

Po domácich výhrach nad Bratislava Capitals (4:2), Banskou Bystricou (2:1) a Újbudou (5:3) rytieri prvýkrát ťahali za kratší koniec v príprave až na ľade Nitry (3:5). Domáci Nitrania položili základ triumfu v druhej tretine, po ktorej viedli 3:1. Hlavný tréner HKM Peter Oremus: „Bolo tam veľmi veľa vecí, ktoré vo vonkajších zápasoch byť nemôžu. Z našej strany sme ukázali málo agresivity, prvé dve tretiny sme v pomere ku šanciam strelili málo gólov. To rozhodlo o výsledku. Vonkajšie zápasy sa hrajú celkom inak. Treba pritvrdiť a byť razantný, čo nám chýbalo." Či jeho slová padli na úrodnú pôdu, uvidíme dnes od 18:00.

Novozámčania majú zatiaľ za sebou dva prípravné duely, obidva na vlastnom ľade. V prvom jednoznačne zdolali prvoligové Topoľčany 7:2, v druhom padli po predĺžení s Banskou Bystricou 4:5. 

Vo zvolenskej zostave pre menšie zranenia naďalej chýbajú Radovan Puliš a Andrej Hatala. Marco Halama stále pauzuje po ľahkom otrase mozgu. Do zostavy sa vracajú Jakub Meliško a Ján Chlepčok. Šancu aj dnes dostanú juniori Nikolas Gubančok a Jakub Debnár. V prvom útoku sa po boku Mikka Nuutinena a Petra Zuzina, ktorý prevezme kapitánske céčko, predstaví Dalibor Ďuriš. Do brány sa postaví Adam Trenčan. 

Káder zároveň prešiel prvou selekciou, s tímom nepokračujú útočník Patrik Halama a obranca Andrej Klein. Obaja boli na skúške a momentálne im vedenie klubu pomáha pri hľadaní ďalšieho pôsobiska, kde môžu nadobudnúť dostatočnú hernú prax.