Proti Nitre v zostave aj Radovan Bondra

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.10.2022

Rytieri dnes budú chcieť napraviť zlyhanie z 8. kola a zároveň sa pomstiť Nitre za minulosezónne vyradenie. V zápase, ktorý začína o 18:00, už budeme vidieť aj dve nové tváre, ktoré vedenie Zvolena angažovalo v posledných dňoch. Ešte predtým ale uvidíme ceremoniál, ktorý ocení mladých rytierov a vzdá poklonu ďalšej legende HKM. Rad prišiel na zástupcu z veľkého počtu bývalých funkcionárov, ktorí sa v dobách ťažkých i lepších obetavo starali o chod zvolenského klubu. Buly vhodí Štefan Šajban, ktorý stál na čele mládežníckeho hokeja vo Zvolene dlhých 11 rokov.

V minulej sezóne sa Zvolen a Nitra stretli v 10 zápasoch a šesťkrát sa tešili z víťazstva práve bielo-modrí. Po odchode trénerskej legendy Antonína Stavjaňu ale klub nezažíva ideálny štart do sezóny a momentálne sa nachádza na 8. mieste tabuľky. Z tímu odišiel aj najlepší hráč Samuel Buček, čo ofenzíva výrazne pocítila. Nitra má momentálne najnižší priemer vstrelených gólov na zápas zo všetkých tímov. Pod novým trénerom Sejejsom má tím problém nielen v strieľaní gólov, ale aj v oslabeniach. Ich úspešnosť je momentálne na hrôzostrašných 64,29 %, čo znamená 10 inkasovaných gólov v 28 oslabeniach. Nitre sa ale proti Zvolenu dlhodobo darí vo vzájomných zápasoch a je teda možné, že svoje zlé štatistiky si dnes vylepšia.

Po ôsmich zápasoch sa prvé zmeny začali diať aj pod Pustým hradom. Aj keď rytieri zažívajú naozaj dobrý štart do sezóny a na domácom ľade ešte neprehrali ani zápas, tak vedenie klubu už prinieslo prvé posily. Aj tento krok ukazuje, že HKM Zvolen má tie najvyššie ambície aj v tejto sezóne a nič nechce podceniť. Adama Trenčana v bráne doplní kanadský gólman Jake Paterson, ktorý bude nastupovať s číslom 34. Oveľa väčší rozruch ale spôsobilo oznámenie podpisu zmluvy s Radovanom Bondrom. Najlepší strelec HKM z majstrovskej sezóny sa po ročnej pauze vracia pod Pustý hrad a nadšení z toho boli nielen spoluhráči, ale aj fanúšikovia. Tí zaplavili naše sociálne siete, kde sme obdržali stovky nadšených správ a reakcií. Obaja hráči už majú za sebou aj prvé tréningy s tímom a tréneri s nimi počítajú už v dnešnom zápase. Radovan Bondra by sa mal dnes objaviť na krídle tretej formácie, zatiaľ čo kanadský gólman bude vo večernom zápase kryť chrbát Adamovi Trenčanovi. V poslednom zápase nebol na súpiske Chris Langkow, čo zapríčinilo výrazné zmeny v jednotlivých formáciách. Zvolenská 71-tka dnes ale opäť nastúpi na centri druhej formácie, kde ho doplnia najproduktívnejší hráč tímu Deven Sideroff a najlepší nahrávač tímu Marek Hecl. Dobrou správou je zdravotný stav Peťa Hraška, ktorý po silnom narazení nedohral zápas 8. kola, a tréneri počítajú aj s návratom jeho parťaká z obrany Branislava Kubku. 

 

Hráči na dopoludňajšom tréningu: 
Trenčan, Paterson - Messner, Hain, Hanna, Mudrák, Hraško, Kubka, S. Barcík – Huntebrinker, Langkow, Šiška, Viedenský, Kašlík, Zuzin, Sideroff, Hecl, Bondra, Jedlička, Csányi, Marcinek

Zdraví náhradníci: J. Sládok, V. Stupka, R. Gropp