Proti Liptákom šanca na prvú trojku, pribudli zranenia

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.12.2020

Nedeľná dvojbodová výhra v Detve po nájazdoch stačila Zvolenčanom na posun na štvrtú priečku. V utorkovom 24. kole doma privítajú súpera, ktorý sa trápi v úplne iných tabuľkových vodách.  

Beznádejne posledný Liptovský Mikuláš sa už síce v kolónke získaných bodov prehupol z mínusu do kladnej bilancie, dva získané body z 20 zápasov a 15-bodová strata na Banskú Bystricu sú však stále realitou. Prvá výhra Liptákov od 14. februára 2020 sa zrodila v nedeľu na ľade DVTK Miškovec. Vytúžený triumf bol o to výnimočnejší, že hostia po prvej tretine prehrávali 3:0, v priebehu desiatich minút druhej tretiny ale predviedli štvorgólový uragán.

Zvolenčania privítajú Liptovský Mikuláš doma tretíkrát v priebehu posledného mesiaca. V prvom stretnutí potrebovali k výhre až samostatné nájazdy, v druhom už pozíciu favorita potvrdili naplno a uštedrili súperovi debakel 10:3. Od 11. novembra 2016 je to teda vrátane prípravy už 12 zápasov, čo Zvolen doma s Liptákmi neprehral.

Mužstvo trénera Petra Oremusa má za sebou dve výhry zhodným výsledkom 5:4. Jednu domácu nad maďarským DVTK, druhú po nájazdoch v Detve. Obe pritom poznačila nevydarená tretia tretina. Varovným prstom mala byť strata päťgólového vedenia s Miškovcom. Podobnému scenáru však čelili Zvolenčania o dva dni neskôr, keď im ušlo vedenie 1:3 po prvej a 2:4 po druhej tretine. Stretnutie hodnotil Ján Chlepčok, ktorý si bilanciou 1+1 pripísal prvé extraligové body: „Prvú tretinu sme určite boli lepším tímom, aj v úvode druhej. Potom sa hra vyrovnala, súperovi sa podarilo streliť góly a na našej strane prišli zbytočné vylúčenia. Dotiahli sme to ale úspešného konca. Adam Húska nás držal celý zápas. Zo začiatku nemal veľa striel, takže bol zamrznutý, ale zvládol to,“ pochválil mladý útočník zvolenského brankára. Ten v nájazdoch kapituloval len pri pokuse detvianskeho kapitána Jána Sýkoru. „Vedeli sme, že to bude veľmi náročný zápas, čo sa potvrdilo. Nechytalo sa mi až tak dobre, ale som rád za výhru. Celý zápas bol v pomalšom tempe a dostal som sa doň a v predĺžení. To bolo dobré, pretože na nájazdy som už bol zohriaty a vychytal som ich,“ povedal Húska.

Menšia úloha ako trojbodový zisk tak pred Zvolenčanmi nestojí ani tentokrát, hoci proti súperovi nabudenému prvou výhrou si zdôrazňujú zodpovedný prístup. Trojbodový zisk bude pre Zvolen znamenať ďalší tabuľkový posun.

Žiaľ, nepomôže k nej najproduktívnejší “rytier“ Allan McPherson, ktorý zápas v Detve opustil s golierom na krku a  otrasom mozgu. Chýbať bude minimálne týždeň. Rovnako tak by sme najbližší týždeň nemali vidieť v zostave ani Radovana Puliša. Listinu zranených rozšíri aj obranca Michal Ivan, ktorý taktiež v Detve nedohral pre problémy s kolenom. Ako siedmy obranca nastúpi František Gajdoš. Trinástym útočníkom bude dorastenec Jakub Čunderlík, ktorý zažije premiéru medzi seniormi.

Zostava na dopoludňajšom tréningu:

OBRANA:

Betker - Hatala

Meliško - Melancon

Hraško - Kubka

Gajdoš

ÚTOK:

Bondra - Mikúš - Kelemen

Zuzin - Helewka - Nuutinen

Stupka - Tibenský - Marcinek

Chlepčok - Gubančok - Ďuriš

Čunderlík