Príprava končí v Detve

Autor: HKM Zvolen Dátum: 25.9.2020

Dvanásty a posledný prípravný zápas odohrajú Zvolenčania v Detve. Víťazná zostava z utorka by mala ostať bez veľkých zmien.

Detvania majú za sebou v príprave niekoľko dobrých výsledkov, keď zdolali úradujúceho majstra z Banskej Bystrice 5:0, následne s ním v Tipsport Kaufland Cupe remízovali 4:4. Dvakrát porazili Liptovský Mikuláš (2:1, 3:2) a vyhrali aj s prvoligovým Martinom (4:3pp). Vo štvrťfinále Tipsport Kaufland Cupu nestačili na Poprad po prehre 0:4 a domácej remíze 3:3. 

Mužstvo trénera Ernesta Bokroša sa posilnilo početnou zámorskou enklávou. Do útoku pribudli Kanaďaia Trevor Cox a Jonathan Charbonneau, do obrany Ryan Rymsha a k tandemu zvolenských odchovancov v bráne Roman Petrík - Patrik Lietava sa pridal Američan Tomas Sholl, v sezóne 2019/20 vyhlásený za najlepšieho gólmana ECHL. Piatym legionárom v kádri je mladý ruský útočník Maxim Askarov. Pod Poľanu sa v lete vrátil tamojší rodák, šikovný útočník Ján Sýkora, z Nitry prišli obrancovia Karol Korím a Matúš Rais. Tím "medveďov" chce byť pod vedením nového trénera tradične nepríjemným súperom každému extraligistovi a netají ambície na postup do playoff. 

Čo nové vo zvolenskom tábore? Hlavný tréner Peter Oremus by mal do boja vyslať zostavu podobnú tej, ktorá si v utorok doma poradila s Liptákmi 7:2. Zmenou je post trinásteho útočníka, kde Dalibora Ďuriša vystrieda Patrik Marcinek a Jakub Meliško si s Františkom Gajdošom vymení pozíciu siedmeho obrancu. Do brány ide Robin Rahm, na striedačke bude pripravený Adam Trenčan.

Druhý prípravný zápas odohrá útočník Juraj Mikúš. Následne by sa malo rozhodnúť o jeho zotrvaní v kádri. Zlé správy príchádzajú v prípade Marca Halamu. Po zákroku popradského obrancu Mikea Dalhuisena bude pre problémy s roztrhnutým krížnym väzom kolena a ďalším natrhnutým pauzovať minimálne dva mesiace a jeho pokračovanie v sezóne je ohrozené. 

Live stream zápasu s Detvou môžete vďaka Revart sledovať na facebooku HKM Zvolen. 

Zostava na dopoludňajšom tréningu:

OBRANA:

Betker - Hatala

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško - Gajdoš

ÚTOK:

Bondra - Viedenský - Puliš

McPherson - Zuzin - Nuutinen

Stupka - Mikúš - Kelemen

Ďuriš - Jedlička - Tibenský

1. PRESILOVKA: Bondra, Zuzin, Nuutinen, McPherson, Hraško

2. PRESILOVKA: Stupka, Viedenský, Mikúš, Puliš, Melancon

ZELENÍ: Marcinek, Chlepčok, Michalčin