Prichádza obranca Matt Pufahl, končí Pavel Charnaok

Autor: HKM Zvolen Dátum: 8.11.2018

Zvolenské mužstvo poznačili v zápasoch pred reprezentačnou prestávkou viaceré zranenia, vedenie klubu preto na vzniknutú situáciu zareagovalo a rozšírilo obranné rady o Kanaďana Matta Pufahla. 

25-ročného rodáka zo Saskatoonu čaká európska premiéra. Pod Pustý hrad prichádza z tímu ECHL Utah Grizzlies, kde v prebiehajúcej sezóne odohral šesť zápasov. V juniorskej WHL sa v sezóne 2013/14 stal so 49 bodmi najproduktívnejším obrancom tímu Everett Silvertips, ktorého bol aj kapitánom. Vydarený ročník ho na niekoľko zápasov posunul do AHL, kde strelil svoj premiérový seniorský gól. Následne strávil Matt Pufahl štyri roky v univerzitnej súťaži USports v tíme Acadia, z toho dvakrát zavŕšil sezónu ako najproduktívnejší obranca tímu, raz dokonca s priemerom bod na zápas, o rok neskôr mu k tomu chýbal jeden bod. Celkovo v tejto súťaži odohral 129 zápasov so ziskom 95 bodov (19+76). Pufahlovi nechýbajú okrem ofenzívnych chúťok ani centimetre a kilogramy - meria 188 cm a váži 95 kg. Vítame Matta v novom tíme a prajeme mu rýchlu úspešnú adaptáciu, v ktorej by mu mohol pomôcť aj ďalší kanadský obranca a zároveň jeho kamarát, Davis Vandane, ktorý prispel k príchodu novej posily. 

Počet obrancov na súpiske HKM však zostáva aj napriek príchodu novej akvizície nezmenený, nakoľko svoje pôsobenie v tíme končí Pavel Charnaok. Niekoľkonásobný bieloruský reprezentant nastúpil v aktuálnej sezóne na 10 ligových zápasov, potom ho ale z hry vyradilo zranenie v dolnej časti tela. To sa napokon ukázalo byť ako dlhodobé a jeho liečba by si vyžadovala ešte niekoľko ďalších týždňov. Obidve strany preto po vzájomnom rozhovore dospeli k záveru, že vhodným riešením bude rozviazanie zmluvy. V mene klubu i fanúšikov ďakujeme Pavlovi za odvedené služby počas leta i v úvode sezóny a prajeme mu čo najskoršie uzdravenie a veľa úspechov v ďalšej kariére. 

Štatistiky Matta Pufahla nájdete TU.