Pred šlágrom kola návrat dvojice obrancov

Autor: HKM Zvolen Dátum: 5.2.2021

Ten najatraktívnejší súboj z programu 37. kola uvidíme pod Pustým hradom, kde domáci budú brániť pozíciu lídra pred "kamzíkmi" z Popradu.

Oba tímy svoje posledné zápasy prehrali. Poprad doma podľahol vo východniarskom derby Košiciam 3:4, pričom všetky svoje góly strelil v presilovke. Opäť sa presadil líder ligových strelcov a produktivity Marcel Haščák, ktorému po 34 zápasoch svieti na konte už 30 gólov a 50 bodov, v posledných siedmich zápasoch strelil rovnaký počet gólov. Jeho tím predtým ale štyrikrát po sebe zvíťazil a vďaka tomu naďalej dýcha Zvolenu na krk z druhého miesta, aktuálne s trojbodovou stratou. Stretnú sa strelecky dve najaktívnejšie mužstvá a zároveň prvá a tretia najlepšia ligová ofenzíva z hľadiska počtu strelených gólov. V úspešnosti presiloviek patrí Popradu 5. priečka (19,11 %) hneď za Zvolenom, horšie je na tom v oslabeniach (75 %), kde sa menej darí iba Liptovskému Mikulášu. V prvom vzájomnom duely Popradčania doma rozstrieľali súpera 9:2, Zvolen zas doma odpovedal výhrou 3:2. Koncom januára káder Popradu opustil na vlastnú žiadosť fínsky obranca Joona Erving, ktorý pod Tatrami strávil takmer tri sezóny. Dôvod jeho odchodu klub bližšie nešpecifikoval.

"Rytieri" zakončili január prehrou po nájazdoch v Michalovciach. Bodovali trinástykrát po sebe a upevnili si postavenie na čele tabuľky. Naň si však robí zálusk aj ich dnešný súper. „Tabuľka je naozaj nahustená, každý zápas je dôležitý a je škoda s kýmkoľvek stratiť body. Očakávam veľmi dobrý zápas so silným súperom, ktorý má veľkú ofenzívnu kvalitu a rozdielových hráčov. Nie je pred nami nič jednoduché, ale mali sme celý týždeň na prípravu a ja pevne verím, že to zvládneme," vyjadril s v rozhovore asistent trénera Andrej Kmeč. Spolu s kolegami môžu do zápasovej zostavy opäť dopísať dvojicu kanadských obrancov Ben Betker a T.J. Melancon, ktorá sa vracia po zranení. Nepočítajú však s kapitánom Radovanom Pulišom, ktorého poznačil zápas v Michalovciach a má problémy s chrbtom. Na listine zranených naďalej ostáva Michal Ivan, spolu s dlhodobo zraneným Marošom Jedličkom. Do brány pôjde Robin Rahm.

Zápas môžete sledovať v priamom prenose od 16:45 na Sport 2.

Ako trénovali:

BRANKÁRI

Rahm, Trenčan, Nemec

OBRANA

Betker - Kotvan

Meliško - Melancon

Hraško - Kubka

Hatala

ÚTOK

Bondra - Mikúš - Kelemen

McPherson - Viedenský - Nuutinen

Zuzin - Halama - Stupka

Marcinek - Tibenský - Kolenič

Gubančok - Chlepčok - Ďuriš

ZRANENÍ

Puliš, Ivan, Jedlička