Pred reprezentačnou pauzou ideme do Michaloviec

Autor: HKM Zvolen Dátum: 12.12.2021

Zvolenčania tento týždeň zakončia na ľade michalovskej Dukly, kde sa budú snažiť upevniť si druhé miesto v tabuľke. V minulej sezóne sa vo vzájomných zápasoch darilo jednoznačne lepšie hráčom trénera Oremusa, no túto sezónu zatiaľ ešte nevyhrali. Zápas môžete sledovať na programe Sport 2 od 18:45.

Šláger 25. kola sa hral v Bratislave, kde sa stretli dva najlepšie tímy súťaže. Do zápasu lepšie vstúpil domáci Slovan, ktorý hneď od úvodných minút zasypával brankára Rahma strelami zo všetkých pozícií. Po dvoch tretinách bol stav 3:0 v prospech Bratislavčanov a bolo jasné, že ak chcú hostia uspieť, budú musieť vstreliť gól hneď v úvode poslednej tretiny. To sa aj podarilo, keď sa najskôr presadil center štvrtej formácie Patrik Marcinek a o minútu neskôr Maroš Jedlička znižoval na 3:2. Rytieri boli opäť v hre a boli jasne lepším tímom, bohužiaľ, v druhej polovici poslednej tretiny sa do dvojgólového vedenia dostal opäť Slovan vďaka presilovkovému gólu a potom sa presadil v samostatnom úniku Marcel Haščák. Gól ešte 5 minút pred koncom strelil Marek Viedenský, ale viac už hostia nedokázali a po výsledku 5:3 si domov neodniesli ani bod. Hráči trénera Dömeho sa na hru Zvolena dobre pripravili a na bránu Robina Rahma nakoniec vyslali až 44 striel. Zverenci trénera Oremusa mohli bodovať v tomto ťažkom zápase, avšak nevyužili ani jednu zo štyroch presiloviek, čo mrzelo aj hlavného trénera. „Slovan potvrdil, že hrá výborne, naše góly prišli neskoro. Za stavu 3:0 sme im to skomplikovali, ale neboli sme húževnatí v útočnom pásme, nevedeli sme sa v ňom udržať dlhšie. V presilovkách sme si tiež nevytvorili veľa šancí. Slovan vyhral zaslúžene, my sa na neho musíme v ďalšom zápase lepšie pripraviť.“

Dnes je na programe tretí vzájomný zápas medzi Zvolenom a Michalovcami. Prvé dva zápasy sa hrali pod Pustým hradom, no obidva vyhrali hostia tesne o gól. Zverenci fínskeho trénera Tomeka Valtonena sa momentálne nachádzajú na 4. pozícii v tabuľke, no herne sa veľmi trápia. Prehrali posledné 4 zápasy a všetky prehry boli proti tabuľkovo slabším súperom. Naopak, rytieri aj po poslednej prehre stále držia 2. pozíciu v tabuľke, na ktorej ostanú aj cez reprezentačnú prestávku.
HKM chýba kvôli zraneniam stále rovnaké obranné trio Diakov, Sládok, Hain. Na dnešný zápas bol opäť povolaný lotyšský obranca Andersons. V poslednom zápase sa v drese na lavičke HKM objavil aj obranca Jozef Sládok, ktorý ale do hry nezasiahol ani na minútu a plnil len rolu náhradného obrancu. Na dnešnom zápase už nebude zapísaný na súpiske a jeho stav je stále posudzovaný na týždennej báze. Lepšie správy neprichádzajú ani z útočných formácií, kde sa zranenie Nica Pieroga ukázalo ako veľmi vážne a Radovan Puliš nastúpi najskôr po reprezentačnej pauze. Maroš Jedlička sa už pripojil k juniorskej reprezentácii a na dnešný zápas sme museli povolať Šimona Petráša, ktorý by mal dnes odohrať svoj 2. zápas za Zvolen v tejto sezóne. 

 

ZRANENIA
Posudzovaný na dennej báze: 
R. Puliš

Posudzovaný na týždennej báze: J. Sládok

Dlhodobo zranení: K. Diakov, S. Hain, N. Pierog

Zdraví náhradníci: D. Ďuriš 

Hráči na dopoludňajšom tréningu: 
Rahm, Trenčan - Kotvan, Meliško, Roy, Barcík, Hraško, Kubka, Andersons – Viedenský, Krieger, Mikúš, Marcinek, Zuzin, Leskinen, Saracino, Stupka, Török, Csányi, Chlepčok, Gubančok, Petráš