Pred prestávkou s cieľom napraviť si chuť s predposledným tímom

Autor: HKM Zvolen Dátum: 7.2.2021

Ešte predtým, než si Zvolenčania na najbližších osem dní od zápasov oddýchnu, vycestujú druhýkrát v sezóne za hranice, kde vyzvú maďarského účastníka súťaže.

DVTK Miskolc na jeho ľade naposledy porazili, stalo sa tak 19. januára výsledkom 2:3. O gól vyhrali "rytieri" aj prvý vzájomný duel, a to pod Pustým hradom 5:4. Piatkový šláger s Popradom ich zosadil z prvého miesta, ktoré však patrí "kamzíkom" len zásluhou lepšieho skóre. „Aktuálne sa dosť nadrieme na góly, bohužiaľ, sú aj také obdobia. Dúfam, že to zlomíme, znova sa po prehre naštartujeme a opäť naladíme na víťaznú vlnu,“ burcuje spoluhráčov Miloš Kelemen. Len druhýkrát v sezóne prehral jeho tím dva zápasy po sebe a v tom poslednom prišiel o trinásťzápasovú bodovú sériu, vôbec prvýkrát v tomto roku tak ostali Zvolenčania bez bodu. „Určite to zamrzí, ale len do polnoci. Musíme sa z toho rýchlo spamätať. Čaká nás Miškovec a stále bojujeme o to, aby sme sa dostali na prvé miesto,“ pridáva najlepší zvolenský strelec Radovan Bondra. 

Predposledné mužstvo tabuľky si svoje postavenie po dnešku s istotou nevylepší ani nezhorší. Február začal Miskolc v Košiciach, odkiaľ si priviezol bod za prehru v predĺžení, ktoré domáci rozhodli už po šiestich sekundách hry. Nelichotivé tabuľkové postavenie si v maďarskom tíme vyžiadalo niekoľko zmien, začneme tými hráčskymi. Koncom januára odišiel do Vítkovíc útočník Rob Flick. Minulý týždeň však klub ohlásil dve ofenzívne posily, prišli Švéd David Rundqvist a Američan Jack Walker, obaja už v prvých zápasoch bodovali. Ešte predtým vystriedal kanadského trénera Davea Allisona 44-ročný maďarský kormidelník Viktor Tokaji. "Cítili sme potrebu zmeny a impulzu, ktorý mužstvo potrebuje pred zostávajúcimi 16 zápasmi. Keďže väčšinu mužstva tvoria maďarskí hráči, chceli sme maďarského trénera a tak sme sa rozhodli pre Viktora. Okrem skvelej hráčskej kariéry má za sebou aj trénerské skúsenosti, pozná súperov aj náš tím. Naša dohoda je zatiaľ do konca prebiehajúcej sezóny, ale verím, že toto je začiatok dlhodobej spolupráce," uviedol prezident DVTK Jegesmedvék Miškovec István Egri. Tokaji pôsobil dve sezóny v slovenskej extralige ako asistent trénera MAC Újbuda, neskôr viedol dorastenecký tím tohto klubu.   

Vo zvolenskej zostave sa výrazné zmeny neočakávajú, do Maďarska by mala cestovať skupina hráčov podobná tej, ktorá nastúpila na posledný zápas. Nepribudli zranení ani doliečení, novinkou však je, že obranca Michal Ivan začal s individuálnym tréningom na ľade. 

Trénovali:

BRANKÁRI: Rahm, Trenčan, Nemec

OBRANCOVIA: Betker, Kotvan, Meliško, Melancon, Hraško, Kubka, Hatala, Gaško

ÚTOČNÍCI: Bondra, Mikúš , Kelemen, McPherson, Viedenský, Nuutinen, Zuzin, Halama, Stupka, Marcinek, Tibenský, Kolenič, Gubančok, Chlepčok, Ďuriš

ZRANENÍ: Puliš, Ivan, Jedlička