Pozývame na štefanské derby

Autor: HKM Zvolen Dátum: 23.12.2022

Druhý sviatok vianočný nebude len o oddychu. Týka sa to predovšetkým hokejovej rodiny, keďže na Štefana je naplánované kompletné 47. kolo Tipos extraligy. Jedným zo štadiónov, kde sa bude hrať, je aj ten pod Pustým hradom, kde domáci „rytieri“ privítajú svojho suseda z Banskej Bystrice v treťom derby aktuálnej sezóny.

Zvolenčania sú stále najlepšie páliacim tímom súťaže a blížia sa k stovke strelených gólov, hoci v poslednom zápase pred Vianocami sa nedokázali presadiť. Z Popradu odišli s prehrou 0:2, napriek tomu bol ale tréner Peter Oremus spokojný s odvedenou prácou. „Myslím si, že chlapci odviedli maximum, ale chýbala nám efektivita. To rozhodlo o výsledku zápasu,“ hovoril kormidelník HKM po štvrtkovom stretnutí a naznačil tak, čo sa je potrebné zlepšiť v pohronskom derby: „Musíme sa venovať tomu, aby sme zvýšili tlak do brány a dávali góly. Potom môžeme byť znova úspešní.“ V dobrý výsledok v súboji s Bystričanmi veria aj fanúšikovia červeno-modrých, ktorí sa na druhý sviatok vianočný chystajú podporiť svoj tím v hojnom počte. "Barani" stúpajú v tabuľke, vyhrali posledných päť duelov, čo určite na zápas pritiahne aj mnoho ich priaznivcov. Rysuje sa tak súboj na ľade aj na tribúnach, teda derby, ako má byť.

Po štátnej hymne už ako tradične uvidíme čestné buly, tentoraz sa ho zhostí Milan Supuka. Bývalý zvolenský útočník bol súčasťou mužstva Lokomotívy Bučina, ktoré v sezóne 1975-76 vybojovalo prvenstvo v 1. SNHL a v kvalifikácii sa pokúšalo vybojovať postup do najvyššej federálnej súťaže. „Miko“ pri hokeji zostal aj po skončení aktívnej hráčskej kariéry a v rôznych funkciách pôsobí pri A-tíme HKM úctyhodných 29 rokov. Súčasný vedúci mužstva a zároveň masér je spolu s kustódom Petrom „Pedrom“ Višňovským, jediným Zvolenčanom, ktorý má vo svojej zbierke kompletnú sadu extraligových úspechov HKM  – 3 majstrovské tituly, 4 strieborné a 3 bronzové medaily, navyše bol aj pri víťazstve Zvolena v Kontinentálnom pohári 2005.

Upozorňujeme, že zápas HKM s Banskou Bystricou začína na zvolenskom zimnom štadióne už o 16:00 hod.

Aby všetko v súvislosti so zvýšeným diváckym záujmom prebiehalo čo najhladšie, prinášame niekoľko užitočných podnetov pre divákov:

1. Zabezpečte si vstupenku včas

Najvýhodnejší spôsob, ako sa vyhnúť radom pred pokladňami tesne pred zápasom a ušetriť čas aj peniaze, je nákup vstupeniek v sieti TICKETLIVE. Vstupenku na konkrétny zápas môžete získať ONLINE až do začiatku zápasu ako:

e-ticket (vstupenku si stiahnete a jednoducho vytlačíte doma)

digitálna vstupenka (stačí priložiť mobil s kódom k čítačke na turnikete - NEZABUDNITE VYPNÚŤ NFC A ZVÝŠIŤ JAS NA SVOJEJ OBRAZOVKE)

osobne v kamenných predajniach (vstupenku vám vytlačia na predajných miestach – kancelária TICKETLIVE, v bytovom komplexe Pod Pustým hradom neďaleko ZŠ (Pod Dráhami 11A), stávková kancelária V DOME SLUŽIEB (Kozačekova 11), kancelária cestovnej agentúry PROFITRAVEL (Trhová 6), predajňa hudobných nástrojov TOTAL MUSIC (Študentská 1)

Cez internet si aj rodiny môžu vopred zaistiť spoločné sedenie, výhradne však v sektore B1, ktorého časť bola pre tento účel vyhradená.

Pri kúpe vstupeniek v pokladniach na zimnom štadióne tesne pred zápasom upozorňujeme, že v záujme rýchlejšieho vybavovania divákov sa od 30 MINÚT PRED ZAČIATKOM ZÁPASU nebudú predávať vstupenky na vybraté miesta. V uvedenom čase si diváci budú môcť pri kúpe vstupenky zvoliť už LEN SEKTOR BEZ MOŽNOSTI VÝBERU RADU A SEDADLA. Pokladne sa budú otvárať v deň zápasov 65 minút pred začiatkom stretnutia.

2. Zvoľte vhodný variant dopravy

Je to zváženie – doviesť sa na štadión autom a hľadať parkovacie miesto, prípadne prísť pešo alebo taxíkom a vyhnúť sa tak zápcham pred a po zápasoch.

3. Dostavte sa s dostatočným časovým predstihom

Každé zaváhanie fanúšika pri turniketoch môže spôsobiť nepríjemné zdržanie. Ak chcete vidieť stretnutie od prvej minúty a bez stresu, odporúčame prísť o niekoľko desiatok minút skôr. Získate tak komfortný časový priestor na zaujatie svojho miesta.

4. Zvoľte si správny turniket

Kvôli plynulejšiemu prechodu sú turnikety roztriedené na vstup podľa druhov vstupeniek (klasické vstupenky, e-vstupenky, digitálne vstupenky, ŤZP...). Sledujte preto informačné tabule so smerovými šípkami pri turniketoch v Rebuy Stars vstupnej hale a vyberte si správne miesto svojho prechodu do priestorov ZŠ.

Dodržiavanie týchto základných pravidiel by malo pomôcť k minimalizácii problémov pri vstupe na pondelňajší duel, ale aj na všetky ďalšie domáce stretnutia zvolenského tímu, na ktoré sa všetci tešíme. 

 

HKM Zvolen – HC ´05 B. Bystrica v sezóne 2022/2023:

6. kolo: B. Bystrica – Zvolen  4:3 pp (0:2, 2:1, 1:1, 1:0), góly HKM: Šiška, Hanna, Stupka

17. kolo: Zvolen – B. Bystrica  6:3 (3:1, 0:2, 3:0), góly HKM: Jedlička, Messner, Kašlík, Huntebrinker, Bondra, Šiška

47. kolo: Zvolen – B. Bystrica  26. 12. 2022, 16:00 hod.