Poznáme meno nového hlavného trénera

Autor: HKM Zvolen Dátum: 5.4.2024

Sezóna sa pre HKM skončila len minulý týždeň, ale vedenie HKM už usilovne pracuje na tvorbe nového kádra pre sezónu 2024/25. Jednou z najdôležitejších a najťažších úloh bolo stabilizovanie trénerského postu, ktoré je už dnes definitívne vyriešené. HKM Zvolen povedie ako hlavný tréner Martin Štrba.

 

Po náročnej sezóne, kedy sa na pozícii hlavného trénera vystriedala až trojica trénerov, prichádza do tímu skúsený český tréner, ktorý prinesie nový impulz do kabíny. Svoju hráčsku kariéru odohral takmer celú v Českej republike, až na dva krátke angažmány v Rusku a na Slovensku práve v našom klube. Ako útočník si v drese HKM pripísal 31 bodov v 41 zápasoch a hokejové prostredie pod Pustým hradom tak dobre pozná. 

 

Trénerskú kariéru začal 48-ročný tréner v Českých Budějoviciach, kde pôsobil 6 sezón ako asistent trénera pri junioroch aj A-tíme. Pozíciu hlavného trénera v seniorskom hokeji si prvýkrát vyskúšal v sezóne 2018/19, keď viedol tím Piráti Chomutov v druhej českej súťaži. Neskôr pôsobil v pražskej Slávii, Baníku Sokolov a Prostějove, odkiaľ sa presunul v novembri minulého roka do HC 19 Humenné. S nováčikom našej súťaže síce nedokázal malý zázrak v podobe udržania sa v extralige, ale sezónu zakončili len s 12-bodovou stratou na Nové Zámky.