Postup neistý, cieľ jasný

Autor: HKM Zvolen Dátum: 14.9.2020

Zvolenčania už postup z D skupiny Tisport Kaufland Cupu nemajú vo svojich rukách. Aj v prípade výhry nad Dubnicou nad Váhom naň budú potrebovať zaváhanie Trenčína s niektorým z prvoligistov. 

Jeden z nich, HC Topoľčany, je po dvoch zápasoch neporazeným lídrom skupiny so 6 bodmi. Rytierom patrí vďaka výhre v predĺžení na ľade Trenčína druhá priečka s 2 bodmi. Po jednom zápase v skupine majú Trenčín (1 bod) a Dubnica (0 bodov).

Pozíciu favorita nepotvrdili Zvolenčania v úvodnom zápase turnaja v Topoľčanoch, kde po tesnej prehre 3:4 nebodovali. Po zlepšenom výkone uspeli rovnakým pomerom v Trenčíne, no až v nadstavenom čase. V oboch zápasoch pritom stratili vedenie 2:0. Svoju situáciu si zverenci Petra Oremusa uvedomujú, napriek tomu z kabíny jednohlasne znie: "Kým je šanca, urobíme, čo je v našich silách." Pokiaľ sa púť Zvolenčanov Tipsport Kaufland Cupom v utorok skončí, čaká ich do štartu novej sezóny (2. 10.) ešte jeden potvrdený zápas, vo štvrtok 17. 9. v Poprade, no v riešení budú ďalšie dva.    

Predstavme si ich tretieho skupinového súpera. Dubnický klub patrí medzi tradičné slovenské hokejové bašty. Vo svojej dlhej histórii vychoval alebo posunul do väčších klubov niekoľko skvelých hráčov svetového rangu. V najvyššej slovenskej súťaži pôsobil len krátko, tri sezóny v rozmedzí rokov 1994 - 1997. Odvtedy Dubnica striedavo štartovala v 1. a 2. lige. V nedohratej sezóne 2019/20 obsadila v SHL 6. miesto. Do nového ročníka ide klub s novým logom a názvom, MHK Dubnica nad Váhom nahradí HK Spartak Dubnica nad Váhom.

Káder vedený trénermi Romanom Chatrnúchom a Tomášom Valachom obsahuje niekoľko hráčov s extraligovou skúsenosťou. Sú nimi brankár Peter Kutej, obranca Ján Homér, ktorý v sezóne 2016/17 krátko pôsobil aj vo Zvolene a útočníci Oliver Ďuriš, Michal Luhový, Dominik Hegyi. Zaujímavou postavou je chorvátsky reprezentant a víťaz 1. ligy s Detvou, útočník Dominik Kanaet. Dubnica v prvom zápase Tipsport Kaufland Cupu neuspela doma s Topoľčanmi (5:6).

V krátkosti nahliadneme do rytierskeho tábora. Ten hlási stratu doteraz štvorgólového strelca v prípave, Mikka Nuutinena, ktorý v pondelok zo zdravotných netrénoval a chýbať by mal aj v zápase. Jeho miesto v útoku s Marekom Viedenským a Allanom McPhersonom zaujal Maroš Jedlička. Do tréningového procesu sa vrátil doliečený Christián Michalčin.

V zelenom drese naďalej na tréningu korčuľuje Mike Hammond, spolu s ním v pondelok aj Dalibor Ďuriš. Úspešne sa podarilo dokončiť všetky administratívne záležitosti transferu Michala Ivana, ktorý by tak už v utorok mohol nastúpiť. Či sa v zostave objaví, je na rozhodnutí trénerov. 

Zápas HK Spartak Dubnica - HKM Zvolen môžete sledovať online na Tipsport.sk.