Podporení návratom kapitána, ten je blízko k prekonaniu Töröka

Autor: HKM Zvolen Dátum: 22.12.2020

Predvianočný program Tipos extraligy uzatvorí utorkové 23. kolo. V ňom Zvolenčania pocestujú na neďaleký detviansky ľad, kde vyzvú šiesty tím tabuľky. 

Detva ťahá sedemzápasovú bodovú sériu. Naposledy získala s Banskou Bystricou iba bod, no v prvej šestke je usadená celkom komfortne a proti Zvolenu nemajú "medvede" z hľadiska tabuľkového postavenia čo stratiť. Tréner Ernest Bokroš sa môže spoľahnúť na amerického brankára Tomasa Sholla, ktorému aktuálne patrí ligové prvenstvo v úspešnosti zákrokov (92,52 %). Jeho mužstvo si však musí dať pozor na najlepšie presilovky súťaže, ktoré rozhodli aj predošlý zápas HKM proti Popradu. Zvolenčania zabodovali v posledných piatich dueloch a v prvom vzájomnom zápase uspeli pod Poľanou 5:4 po nájazdoch. Detvania vtedy dokázali vyrovnať z 1:3 a 2:4. Favoritovi určite nedajú nič zadarmo ani dnes.

„V Detve to nebude ľahké. Dávno to nie je tá Detva, ku ktorej ostatní chodili pre body a osobné štatistiky. Je to silný súper, o čom sme sa presvedčili minulý týždeň. Majú kvalitného brankára a legionárov, plus niekoľko opôr z minulej sezóny," vyjadril sa v rozhovore zvolenský útočník Peter Zuzin, ktorý v posledných siedmich zápasoch nosil na drese kapitánske céčko, prebraté od zraneného Radovana Puliša. Ten však už hlási návrat do zostavy a pod Poľanou opäť nastúpi v prvom útoku po boku Juraja Mikúša a Radovana Bondru. Znamená to posun Miloša Kelemena do tretieho útoku a Patrika Marcineka do štvrtého. Siedmym obrancom je Jakub Meliško, trinástym útočníkom Dalibor Ďuriš. Do brány ide Robin Rahm, na striedačke bude pripravený Adam Trenčan.

Navrátilec do zostavy Radovan Puliš sa môže čoskoro v historickej tabuľke zvolenských strelcov v rámci slovenskej extraligy posunúť pred Jaroslava Töröka, majiteľa prvého zvolenského titulu a súčasného tímového videoanalytika. Bývalý útočník nastrieľal za Zvolen 111 gólov, znamenajúcich v poradí strelcov štvrtú priečku. Puliš na piatej zaostáva len o gól. Ďalším zásahom teda Töröka dorovná a verme, že neskôr aj predbehne. Pred kapitánom HKM by tak stáli ešte Lukáš Jurík (126), Michal Chovan (134) a Richard Šechný (151).  

Predpokladaná zostava:

OBRANA

Betker - Hatala

Ivan - Melancon

Hraško - Kubka

Meliško

ÚTOK

Bondra - Mikúš - Puliš

Zuzin - Helewka - Nuutinen

Stupka - Tibenský - Kelemen

Marcinek - Gubančok - Chlepčok

Duriš