Po Vianociach nastúpime na ľade Popradu

Autor: HKM Zvolen Dátum: 28.12.2021

Zvolenčania sú momentálne vo veľmi dobrej forme, čo ukázali v poslednom kole proti rivalovi z Banskej Bystrice, keď zaknihovali jednoznačnú výhru 0:4 a tretiu výhru v rade. Oba tímy majú momentálne veľmi dobrú formu a môžeme očakávať veľmi vyrovnaný duel, ktorý môžete sledovať od 19:00 aj na programe Sport TV.
 

Poprad sa začína po sérii prehraných zápasov zlepšovať a posúvať v tabuľke vyššie a momentálne mu patrí piate miesto. Vďačí za to aj zlej forme Košíc, ktoré prehrali v posledných piatich zápasoch až trikrát, a ešte horšie je na tom michalovská Dukla so siedmimi prehrami v rade. Táto sezóna je extrémne vyrovnaná, čo dokazuje aj fakt, že medzi Prešovom na ôsmom mieste a Michalovcami na štvrtom je iba trojbodový rozdiel. Zverenci trénera Oremusa sú na tom lepšie a s 56 bodmi sa nachádzajú momentálne na druhom mieste v tabuľke a na vedúci Slovan Bratislava strácajú 7 bodov.

V tejto sezóne sa HKM Zvolen a HK Poprad stretli v dvoch zápasoch a obidve stretnutia boli nesmierne vyrovnané. Prvý zápas sa skončil výhrou rytierov po predĺžení, avšak druhý zápas vyhrali o gól kamzíci, keď v posledných 5 minútach zápasu dvakrát skóroval obranca Dalhuisen. Obidva tímy majú momentálne skvelú formu a v posledných šiestich zápasoch si pripísali rovnako po 4 výhry. Takmer identická je aj úspešnosť streľby oboch tímov. Na strane Popradu je to 10,36 % úspešnosť a na strane Zvolena 10,30 %. V oslabeniach je rozdiel medzi tímami menší ako jedno percento, avšak hostia sa dnes budú môcť oprieť o niečo lepšie presilové hry, v ktorých im v tabuľke patrí tretie miesto a zverencom trénera Neilsona až siedme miesto. Rytieri majú po vianočnej prestávke aj jednu veľkú novinku. Po zranení Nica Pieroga do konca sezóny vedenie začalo okamžite hľadať náhradu, ktorú oznámilo včera ráno, a je ňou Kyle Osterberg. Meno, ktoré je možno niektorým fanúšikom známe, pretože tento americký útočník odohral minulý rok v drese maďarského Miškovca 39 zápasov v našej extralige. Kyle sa už včera hlásil trénerovi Oremusovi, avšak do dnešného zápasu ešte nezasiahne.
Do zostavy sa už pred Vianocami vrátila dvojica Puliš a Hain. Náš kapitán po návrate ukázal, ako veľmi mu hokej chýbal počas jeho takmer mesačnej absencii, a v dvoch zápasoch zaknihoval 5 bodov. Stav Kirilla Diakova sa postupne zlepšuje a jeho návrat sa očakáva v priebehu januára. Zranení Marcinek a Chlepčok, ktorí nedohrali zápas v Liptovskom Mikuláši dnes rovnako nenastúpia. Zranenie Jána Chlepčoka sa ukázalo ako vážnejšie a jeho stav bude posudzovaný na týždennej báze. Ich miesta v zostave opäť zastúpili na rannom tréningu Gubančok a Ďuriš. Na predzápasovom tréningu sa nešťastne zranil mladý talentovaný obranca Samuel Barcík, ktorý tak do dnešného stretnutia nezasiahne. Dĺžku jeho absencie stanoví lekár tímu MUDr. Momir Vereš po nevyhnutných lekárskych vyšetreniach.
 

ZRANENIA
Posudzovaný na dennej báze:  
P. Marcinek

Posudzovaní na týždennej báze: J. Sládok, J. Chlepčok

Dlhodobo zranení: K. Diakov, N. Pierog

Zdraví náhradníci: 

Hráči na dopoludňajšom tréningu: 
Rahm, Trenčan - Kotvan, Hain, Meliško, Roy, Hraško, Kubka, Barcík– Viedenský, Krieger, Mikúš, Gubančok, Zuzin, Puliš, Leskinen, Saracino, Stupka, Török, Csányi, Ďuriš.